Συντριβή Φάντομ: Ολονύχτιες έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη

συντριβή-φάντομ-ολονύχτιες-έρευνες-γ-1619283

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου μαχητικού F-4 Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη

Για τρίτη ημέρα στο «σκοτάδι» βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του σμηναγού και κυβερνήτη του μοιραίου μαχητικού F-4 Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη, για την τύχη του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πενθούν τον χαμό του 29χρονου υποσμηναγού και συγκυβερνήτη, Κώστα Τουρούτσικα και περιμένουν με αγωνία τα νέα από τις έρευνες.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο εναέρια και πλωτά μέσα «χτένιζαν» τον Κυπαρισσιακό κόλπο για τον εντοπισμό του κυβερνήτη αλλά και του Phantom, ενώ τις αγωνιώδεις προσπάθειες συνδράμουν και υποβρύχια ρομπότ.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται από χθες στα 8 με 10 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Στη «μάχη» έχουν ριχτεί τόσο πλωτά ρομπότ, όσο και δύτες, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε δύο σημεία, όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος», το οποίο θα μπορέσει να εντοπίσει τα συντρίμμια του F-4.

Την ίδια ώρα σαρώνουν αδιάκοπα τις παράκτιες περιοχές από το Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, είναι πιθανό ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης να είναι δεμένος στο κάθισμά του και να μην πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Τι είναι οι χαμηλές πτήσεις που κάνουν τα μαχητικά

Υπενθυμίζεται ότι το Phantom κατέπεσε, ενώ οι δύο χειριστές πραγματοποιούσαν χαμηλή πτήση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πρόκειται για ασκήσεις, όπου τα μαχητικά πετάνε σε πολύ χαμηλό ύψος, σχεδόν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στις χαμηλές πτήσεις, τα μαχητικά εντοπίζονται πολύ αργά από τα ραντάρ ή μπορεί και να μην εντοπιστούν καθόλου καθώς γίνονται σχεδόν αόρατα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παρακάμψουν την εχθρική αεράμυνα και να φτάσουν στον στόχο τους χωρίς να γίνούν αντιληπτά.

Ράγισε καρδιές ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, μιλώντας για τις τελευταίες ώρες που πέρασε με τον γιο του το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι «είναι η καλύτερη ανάμνηση» που έχει από εκείνον.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, συζητούσαμε για ώρες. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη ανάμνηση, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ» είπε συγκινημένος στον Alpha.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook