Συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία: Τα τρία σενάρια και το μήνυμα Μακρόν

συντριβή-ελικοπτέρου-στην-ουκρανία-τ-1611071

Ακόμα μία μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας γράφτηκε το πρωί της Τετάρτης (18/01) όταν ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και δύο παιδιά, ενώ 22 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο άτομα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ουκρανικές κυβερνητικές υπηρεσίες είχαν κάνει λόγο για 18 νεκρούς, ωστόσο το απόγευμα και σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό, οι νεκροί είναι 14, με ένα παιδί ανάμεσά τους.

Ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχει η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η Αστυνομία κι άλλες υπηρεσίες έχει συσταθεί προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του Super Puma, το οποίο ανήκε στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας εξετάζει τρία σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το ένα αφορά λάθος του πιλότου, το δεύτερο αφορά τεχνικό σφάλμα και το τρίτο δολιοφθορά, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ουκρανοί αξιωματούχοι πάντως δεν έκαναν καμία αναφορά για ρωσική επίθεση τη στιγμή που κατέπεσε το ελικόπτερο, το οποίο, όπως δείχνουν οι εικόνες, λίγο πριν από τη συντριβή του, πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν

Τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Denys Monastyrsky, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά μετά τη συντριβή ελικοπτέρου το πρωί κοντά στο Κίεβο, στην πόλη Μπρόβαρι εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την οποία πραγματοποίησε τόσο στην ουκρανική όσο και στη γαλλική γλώσσα, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως οι σκέψεις του είναι σε όλα τα θύματα του τραγικού αυτού δυστυχήματος λέγοντας πως η Γαλλία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους Ουκρανούς φίλους της.

«Θλίψη για τον τραγικό θάνατο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών Denys Monastyrsky. Σκέψεις για όλα τα θύματα αυτού του τρομερού συμβάντος που συνέβη κοντά σε νηπιαγωγείο, για τα παιδιά και τις οικογένειες. Η Γαλλία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους Ουκρανούς φίλους της», έγραψε χαρακτηριστικά.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook