Σύνθημα για εμβολιασμό και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

σύνθημα-για-εμβολιασμό-και-από-το-δημο-1113185

Κάλεσμα για εμβολιασμό απηύθυνε στους Χανιώτες σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Όπως επισημαίνεται σε ψήφισμα – που έφεραν επτά  δημοτικοί σύμβουλοι επιστήμονες στον τομέα της υγείας – που πέρασε ομοφώνως,  τα εμβόλια είναι η πιο ουσιαστική άμυνα που διαθέτει η κοινωνία μας απέναντι στην πανδημία, ενώ είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Αναλυτικά:

«Το επόμενο κύμα της πανδημίας της covid 19 είναι ήδη εδώ και ενισχύεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Απειλεί για ακόμη μια φορά την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας αλλά και την οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Ιδιαίτερα στην Κρήτη τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται καθημερινά και η διασπορά του ιού είναι πλέον μεγάλη. Οι κίνδυνοι από την εξάπλωση της νόσου σε όλο το νησί είναι άμεσοι.

Η βασική άμυνα που διαθέτουμε απέναντι στον ιό είναι τα εγκεκριμένα εμβόλια που κυκλοφορούν. Μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον έλεγχο της πανδημίας και την επιστροφή μας σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και κανονικότητας. Τα εμβόλια που διατίθενται είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 3,5 δισ. δόσεις παγκοσμίως σε σχεδόν 2 δισ. συνανθρώπους μας.

Στα Χανιά υπάρχουν ακόμη κάποιες δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Ως Δημοτικό συμβούλιο τούς καλούμε να το κάνουν, για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Ας αποκτήσουμε ανοσία εμβολιαζόμενοι και όχι μέσα από τη νόσηση. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής απέναντι στη νόσο. Είναι απρόβλεπτη και συχνά αφήνει πίσω της επιβαρύνσεις πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας ούτε να γίνουν μεταδότες ούτε να γίνουν μεταλλάκτες του ιού. Η ασφάλεια όλων περνάει και από την ευθύνη του καθενός από εμάς.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook