Συντάξεις Απριλίου: Ξεκινά η καταβολή τους | Αναλυτικά πότε γίνονται οι πληρωμές

Από σήμερα ξεκινά η καταβολή της σύνταξης για τον μήνα Απρίλιο.

Νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες και τα ΑΤΜ, μετά από απόφαση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Οι συντάξεις στους μη μισθωτούς θα καταβληθούν από σήμερα, αντί για την 26η Μαρτίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Αναλυτικά, η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.

Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου 2020, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Μαρτίου 2020.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 30 Μαρτίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Οπως έχει τονίσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς, έχοντας ζητήσει να μην πάνε στις τράπεζες ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ