Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια – Είναι αφράτα, τραγανά και μυρίζουν τέλεια

συνταγή-για-πασχαλινά-κουλουράκια-ε-1422506

Από τα έθιμα που οι περισσότεροι τηρούμε το Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών και τα σπιτικά κουλουράκια.

Η παράδοση θέλει να φτιάχνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια τη Μεγάλη Πέμπτη, την ίδια μέρα που βάφουμε και τα αυγά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε αυτή την ημέρα για να τα πλάσετε με τα παιδιά σας. Ακόμα και το Σαββατοκύριακο που είστε πιο χαλαροί είναι μια ωραία ευκαιρία να τα πλάσετε μαζί τους.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για αφράτα πασχαλινά κουλουράκια που είναι εύκολα και μοσχομυριστά.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή. Η ζύμη είναι μαλακή και αφράτη και με το κατάλληλο κουπ πατ μπορείτε να δώσετε στα κουλουράκια σας διάφορα σχέδια (λαγουδάκια, αυγά, πλεξούδες).

Είναι κι αυτός ένας τρόπος να καταλάβετε ότι φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσετε κανονικά, όπως προ πανδημίας, χωρίς περιορισμούς και μέτρα.

φώτο: pexels.com/ Pavel Danilyuk

Συνταγή για κουλουράκια – λαγουδάκια

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν μια μικρή ποσότητα για να πλάσετε τη
  • 1 κ.τ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι kosher
  • 1 κ.τ.γ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.τ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε σε ένα μπολ ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέστε το μείγμα του αλευριού σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα.

Όταν είναι έτοιμο για ρολό, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Αλευρώνετε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια στον πάγκο και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη. Με ένα κουπ πατ σε σχήμα λαγουδάκι κόβετε τη ζύμη και τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να σχηματίσετε τα μάτια και τη μύτη και τα βάζετε στον φούρνο.

Ψήστε μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς οι άκρες, 8 με 10 λεπτά.

delish.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook