Ανάποδο Προφιτερόλ. Κλασική και αγαπημένη συνταγή με σπιτικά σου, αφράτη κρέμα και υπέροχη σοκολάτα! Ένα διάσημο γλυκό που το μετατρέψαμε σε… ανάποδο!
Συστατικά
Για την κρέμα προφιτερόλ
- 500 ml γάλα
- 175 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. αλέυρι
- 50 γρ. κακάο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 500 ml γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100. γρ. αλεύρι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
Για τα σουδάκια
- 9 σουδάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για την κρέμα προφιτερόλ, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε απευθείας το αλεύρι και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.
- Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Χύνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
- Βάζουμε την κρύα κρέμα προφιτερόλ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τον πάτο από τα μπολάκια.
- Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα προφιτερόλ και τα τοποθετούμε μέσα στο μπολάκια.
- Σε μία μπασίνα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι.
- Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα και κουμπώνουμε το φτερό.
- Προσθέτουμε στη μπασίνα την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
dimitrismichailidis.gr