Συνέβη στα Χανιά: Περιπτερού στο Δαράτσο χρεώνει όσο γουστάρει τις συναλλαγές με κάρτα | Photo

συνέβη-στα-χανιά-περιπτερού-στο-δαράτ-891362

Tο να πει κανείς ότι δεν είμαστε λαός για ακόμα μία φορά είναι το λιγότερο! Περίπτερο στα Χανιά. στο Κάτω Δαράτσο συγκεκριμένα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, χρεώνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει, αν κάνεις το λάθος και ζητήσεις να πληρώσεις με κάρτα.

Πως περιγράφει την …  «εμπειρία» της αναγνώστρια του zarpanews.gr

“Πέμπτη βράδυ, 11 Ιούλη, γύρω στις 21:00 σταματάω για τσιγάρα και, καθώς δεν θέλω να χαλάσω 100ευρω και τα ψιλά δεν βγαίνουν, ζητάω το πακέτο τσιγάρα που καπνίζω και κοστίζει 4,10€, κάνοντας πλάκα στην κοπέλα στο ταμείο του τύπου «δεν θες να σου δώσω εκατοστάρικο για ένα πακέτο τσιγάρα, ε;», ενώ ταυτόχρονα δίνω την κάρτα μου για να τα περάσει.

Δεν «πιάνει» το αστείο, με κοιτάει ανέκφραστη και, χωρίς να πάρει την κάρτα, μου λέει με ύφος: «με κάρτα 4,20€»!!! Ενώ έχω μείνει, μην πω πως, δεν το δείχνω και με άνεση της λέω ΟΚ, πέρνα την.Δεν το χάρηκε κατά πως φάνηκε, ειδικά όταν σημείωσα παίρνοντας την κάρτα πίσω πως αυτό είναι παράνομο, επισήμανση που φάνηκε να γνωρίζει καλά αν κρίνω από το νεύμα του κεφαλιού της…

Δεν το χάρηκα ούτε κι εγώ φυσικά! Όχι για τα 0,10 λεπτά, αλλά για το πάρτι παραοικονομίας σε μια 100% τουριστική περιοχή. Ούτε να σκεφτώ δεν θέλω τι χρεώνουν στους έρμους τους τουρίστες… Κατά τα άλλα, οι κάρτες μπήκαν στη ζωή και την καθημερινότητά μας κανονικά και με το νόμο!”

Zarpanews.gr

13 thoughts on “Συνέβη στα Χανιά: Περιπτερού στο Δαράτσο χρεώνει όσο γουστάρει τις συναλλαγές με κάρτα | Photo

  1. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΝΩ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Η ΧΡΕΩΝΟΥΝ 0,10ΛΕΠΤΑ

    1. Σωστός. Από 3% έως 6% για την πώληση των πακέτων τσιγάρων και 3% για την πώληση των πακέτων καπνού είναι το κέρδος του λιανοπωλητή. Η τράπεζα παίρνει για κάθε συναλλαγή 1% με 1,5%. Οπότε δικαίως οι άνθρωποι το βάζουν το «καπέλο». Κανονικά θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να είχε μεριμνήσει για αυτές τις περιπτώσεις (λέμε τωρα) …

      1. Δικαιως το καπελο;;;; ρε πατε καλα;;; επειδη σας κλεβει η τραπεζα θα μας κλεβετε κ σεις;;;;
        Το εχετε χασει τελειως;;;;;

  2. Δεν μας νοιαζει. Δεν μας ενδιαφερει. Προβλημα σας. Οταν ο νομος μας δινει το δικαιωμα να αγορασουμε κατι με την καρτα, γραφουμε στο πιο παλιο μας παπουτσι το προβλημα σας και οτι «μπαινετε μεσα». Βρειτε λυση. Δεν θα σου βρω εγω την λυση σου κυρ περιπτερα. Κατεβα να διαδηλωσεις, ποσως με νοιαζει τι θα κανεις. Διεκδικησε το δικιο σου!
    Δεν μπορεις ομως να μου το φορτωνεις εμενα. Καταλαβε το καλα, οτι για χαρη του ελληνα που εχει μεγαλη καρδια (και ειναι μεγαλο κοροιδο) δεν σε εχουν βαλει ηδη μεσα. Προσεχε μονο σε ποιον τρελλο θα πεσεις καμια ωρα…

    1. Επίσης όταν ο »καλός ο νόμος» δίνει τη δυνατότητα σε βιαστες και δολοφόνους να είναι έξω με μερικα η και καθόλου χρονάκια πάλι στα παλιά μας τα παπούτσια ας τρέξουν οι συγγενές των νεκρών και οι βιασμένες να βρουν το δίκιο τους… τι μας νοιάζει εμάς?

  3. Αυτά κάνουμε και γινόμαστε θέμα της ευρώπης. Να της πάρουν την άδεια και να πληρώσει βαριά πρόστημα. Άκου εκεί να
    θέλει και δέκα λεπτά κέρδος απο την πώληση ενός πακέτου τσιγάρων. Αισχροκέρδια ΤΕΛΟΣ! ΜΠΡΑΒΟ στο Ζάρπα που ανέδιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για την παραοικονομία που μαστίζει το τόπο μας και μας έχει φέρει σε αυτά τα χάλια.

    1. Αντιστοιχα όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αργούν έστω και πέντε λεπτά στη δουλειά τους να απολύοντε αμέσως, να μην ξαναπροσλαμβάνοντε ποτέ απο καμία δημόσια υπηρεσία και να τους κόβεται η σύνταξη δια παντώς…..μπας και χαμπαριάσουν τι εστί ιδιωτικός τομέας.

  4. Αυτό γίνεται στα πιο πολλά περίπτερα που πας να πάρεις τσιγάρα!! Κι όταν τους πεις που το βρήκες γραμμένο αυτό σου απαντάνε έτσι μου έχουμε πει! Η λύση είναι μία! Εγώ προσωπικά δεν ξανά πάτησα στα κολομάγαζα τους!!

  5. Σιγά ρε μάγκες του καναπέ επαναστάτες …έχει δίκιο ο γράφων Μάκης , και ακριβώς είναι κάτι που τα περίπτερα έχουν θέμα και το κράτος πρέπει κάτι να κάνει , ωστόσο εσείς κοιτάξτε να ρίξετε πρώτοι το λίθο!

  6. Θεμιτή η επιπλέον χρέωση των 10 λεπτών, αφού διαφορετικά το κατάστημα μπαίνει μέσα. Ας έδινες μετρητά να μην είχες πρόβλημα. Και αφού τσιγκουνεύεσαι το υπερποσό των 0,10€ τι το θες το κάπνισμα; Άνοιξε καμια κόλλα UHU των 50 λεπτών να μαστουρώσεις και πολύ σου πέφτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook