Συνεργασία ΠΕΔ Κρήτης με Ευρωπαϊκό Όμιλο « Εύξεινη Πόλη» για την αξιοποίηση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων | Photos

συνεργασία-πεδ-κρήτης-με-ευρωπαϊκό-όμ-1073103

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουλίου,συνάντηση εργασίας στα Γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο, μεταξύ αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) «Εύξεινη Πόλη» και της ΠΕΔ Κρήτης.

Ως γνωστό η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΕΟΕΣ πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης προς τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γ. Κωσταντέλλου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευρά ΠΕΔ ο Πρόεδρος κ. Γ. Κουράκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Ζ. Καλογεράκης και από πλευρά ΕΟΕΣ ο Πρόεδρος του Ομίλου και Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΕΣ κ. Μ. Χρηστάκης.

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Έυξεινη Πόλη» αποτελεί ένα ευρωπαϊκό οργανισμό που στοχεύει στην κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των περιοχών καθώς επίσης και στη διαχείριση έργων εδαφικής συνεργασίας (Διασυνοριακά, Διαπεριφερειακά, Διακρατικά κλπ).

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΟΕΣ κ. Κωσταντέλλος αναφέρθηκε τόσο στο έργο, τις δράσεις που προγραμματίζει και υλοποιεί ο Όμιλος όσο και στις δυνατότητες συνεργασίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και κατ’ επέκταση με τους ΟΤΑ της Κρήτης.

Ιδιαίτερα τόνισε τις δυνατότητες του φορέα στην αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων σε κατευθύνσεις και τομείς όπως το περιβάλλον , ο κοινωνικό τομέας και η οικονομία.

Συνεργασία ΠΕΔ Κρήτης – ΕΟΕΣ

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκης αφού ευχαρίστησε τον κ Κωνσταντέλλο για την επίσκεψή εργασίας στην ΠΕΔ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας με τον ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» σε κρίσιμους για τη λειτουργία των τοπικών ΟΤΑ τομείς, μέσω της αξιοποίησης της εμπειρίας του Ομίλου στη διαχείριση και προσέλκυση ευρωπαϊκών πόρων.

Προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η συνεργασία των δύο πλευρών αποφασίστηκε να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση Γραφείο του ΕΟΕΣ στην ΠΕΔ που θα ασχολείται με την προσέλκυση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Δήμων του νησιού μας αλλά και τη διεύρυνση της δικτύωσης των Δήμων της Κρήτης με φορείς της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΕΟΕΣ συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκη επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook