Συνεπιμέλεια: Πέρασε το νομοσχέδιο με 2 αρνητικές γαλάζιες ψήφους

Με 156 ψήφους υπέρ, η Βουλή ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο, που περιλαμβάνει διατάξεις για τη συνεπιμέλεια τέκνων από διαζευγμένους γονείς. Είκοσι βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Προηγήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια σε υψηλούς τόνους, εν μέσω αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ και επικρίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Δεν θα έκανα κάτι που δεν το πιστεύω. Το προτείνω γιατί είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση για το συμφέρον του παιδιού» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ζητώντας νωρίτερα τη συναίνεση της Ολομέλειας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν σκληρή κριτική, καθώς θεωρούν ότι το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά θα διαταράξει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των διαζευγμένων ζευγαριών.

Να προχωρήσει ο υπουργός σε αλλαγές ζήτησαν τόσο οι αρχηγοί των κομμάτων όσο και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσιάρας, πάντως, είχε προχωρήσει την Τετάρτη σε νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε οπισθοδρομικό το νομοσχέδιο και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό που δεν ήταν στην αίθουσα να το υποστηρίξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, αλλά – όπως είπε ο κ. Τσίπρας – αν δεν αρθούν τα μέτρα προστασίας την ώρα της ψηφοφορίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για διχαστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ζήτημα που θα έπρεπε να ενώνει.

Για νομοσχέδιο- απορρύθμιση που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες διενέξεις από αυτές που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει, μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Με το νομοσχέδιο υπονομεύεται και υποσκάπτεται η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας» τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα από το ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για αποτυχημένο νομοσχέδιο που διχάζει τον λαό, αφού πρώτα η ΝΔ κατάφερε να διχάσει τους 158 βουλευτές της.

«Το κόστος του ρεβανσισμού και της μισογυνικής αφροσύνης σας θα το πληρώσουν αθώες ψυχές παιδιών» είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

ertnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠάνω από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΤρεις λόγοι για τους οποίους πεινάς συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ