Συνέντευξη Γιάννη Ραγκούση στο zarpanews.gr: “Ο Μητσοτάκης θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο για την Novartis”

Αισιόδοξος ότι η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Προδευτική Συμμαχία, θα τον καταστήσει ως την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας, εμφανίστηκε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο zarpanews.gr.

Ο κ. Ραγκούσης δε δίστασε εκτός των άλλων να αναφερθεί και στα κρίσιμα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις με την Τουρκία, για τα οποία εκτιμά ότι η κυβέρνηση και η χώρα θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις στο άμεσο μέλλον, ενώ σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν στην προανακριτική για την Novartis και την “κατάρρευση των θεωριών περί σκευωρίας”.

Για την Τουρκία

“Είναι προφανές ότι η Τουρκία αυτό που ξεκίνησε θα το συνεχίσει, θα δημιουργεί τετελεσμένα γύρω από τα ενεργειακά κοιτάσματα. Επειδή η Τουρκία είναι ένας παράγοντας στην περιοχή που δεν έχει μεγάλη σχέση με το διεθνές δίκαιο, όλο αυτό παράγει μια δικαιολογημένη ανησυχία καλεί σε μία εθνική εγρήγορση”, είπε για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα ενώ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι:

“Η κυβέρνηση δε θα λάβει αντιπολίτευση από εμάς, όμοια με αυτή που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ήταν απαράδεκτος ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Να μην “τριτώσει το κακό” με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

“Προσωπικά εύχομαι να μην τριτώσει το κακό στη χώρα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, μετά από τα όσα έγιναν για το Μακεδονικό το 1992 επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ και το 2009 με την εκτίναξη των δημοσιονομικών της χώρας στον αέρα, μπαίνοντας στη δραματική περιπέτεια των μνημονίων και πάλι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μακάρι να μην τριτώσει το κακό στα χέρια μιας ακόμη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επί Κυριάκου Μητσοτάκη, μακάρι εκείνος να αποδείξει ότι έχει σχέδιο και στρατηγική και να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κληθεί στο εγγύς μέλλον”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Η Ελλάδα μπαίνει σε αυτή τη δύσκολη εποχή στις σχέσεις της με την Τουρκία, έχοντας συσσωρεύσει ένα πολύ μεγάλο διεθνές διπλωματικό κεφάλαιο, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Μητσοτάκης να το είχε ήδη αναγνωρίσει αυτό, αν ήταν ειλικρινής”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε προειδοποιώντας:

“Δε θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, ωστόσο εμάς μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έχει η χώρα και των διπλωματικών της όπλων προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα. Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις συγκεκριμένες για το εθνικό ζήτημα, γιατί η Τουρκία φαίνεται πως δρα συντεταγμένα και με σχέδιο για να διεκδικήσει τα ενεργειακά της συμφέροντα, ανεξάρτητα αν δικαιούται να το κάνει”.

Για την Novartis

Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis, η οποία ως εισαγγελικό όργανο έχει τον κανόνα της μυστικότητας για όσο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Ραγκούσης δεν θέλησε να επεκταθεί στο τι γίνεται εντός των συνεδριάσεων, ωστόσο αναφέρθηκε στις αποφάσεις της ολομέλειας Εφετών και την παραμονή της δικογραφίας στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη:

“Αυτό που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η ολομέλεια Εφετών είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί ήρθε ως απάντηση στην προσπάθεια να φύγει η δικογραφία διερεύνησης της Novartis από τα χέρια της Εισαγγελίας Διαφθοράς και συγκεκριμένα της κ. Τουλουπάκη. Συντρίβει αυτή η απόφαση τη δήθεν επιχειρηματολογία περί ύπαρξη σκευωρίας, διότι σκευωρία χωρίς τον βραχίονα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρξει”.

“Θα πληρώσει ακριβά την δήθεν-σκευωρία ο Μητσοτάκης”

Ο κ. Ραγκούσης σχολίασε και τη “συντριβή της θεωρίας περί σκευωρίας”, όπως είπε και τόνισε:

“Πολιτικά αυτή η απόφαση είναι “κόλαφος” για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και θα πληρώσει μεγάλο πολιτικό κόστος για τη ρητορική περί σκευωρίας και αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική, το κόστος θα μεγαλώνει και για τον ίδιο θα είναι σα να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Αν θέλει, ας συνεχίσει να το κάνει.Έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν το σκάνδαλο σε “σκευωρία”, αλλά τώρα όπως ήρθαν τα πράγματα είναι βέβαιο και θεσμικά ότι όλα βαίνουν καλώς στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας με το μέρος τους, ενώ θα πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Προσωπικά θεωρώ πως αν υπήρχε σκευωρία και έκνομες ενέργειες, θεωρώ ότι θα είχε φανεί και η δικογραφία θα είχε απομακρυνθεί από τη δικαιοδοσία της Ελένης Τουλουπάκη”.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία

Πολύ σημαντικό εγχείρημα η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες που το επιθυμούν, χαρακτήρισε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς την προσπάθεια που κάνει το κόμμα να ηγηθεί στον πολιτικό χώρο, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν παραλληλίζονται οι κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, με την αντίστοιχη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ μετά το 2012, ο ίδιος απαντά:

“Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα με την Προοδευτική Συμμαχία, δεν αντιστοιχεί στις προσπάθειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην παρακμή του, αλλά στη φάση που ήταν το ΠΑΣΟΚ το 1977 και αποφάσισε να δημιουργήσει την Εθνική Λαϊκή Ενότητα στη β’ φάση της οργανωτικής και πολιτικής του εξέλιξης και ανάπτυξης. Αυτή η πορεία τότε προκάλεσε την εισροή ψηφοφόρων από την Ένωση Κέντρου, που τότε ήταν Αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία συρρικνώθηκε και στην πορεία εξαφανίστηκε, δεδομένου ότι όλα τα στελέχη και μέλη της Ένωσης Κέντρου απορροφήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό συμβαίνει αναλογικά και σήμερα, αν βάλουμε στη θέση του τότε ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση της τότε Ένωσης Κέντρου το σημερινό Κίνημα Αλλαγής”.

Τέλος, είπε, θεωρώ ότι αυτό είναι απαντημένο και από τον ελληνικό λαό: κύριος εκφραστής του προοδευτικού κόσμου στην Ελλάδα, των αριστερών, σοσιαλιστών, κεντρώων ανθρώπων της χώρας και κυρίως της νεολαίας, είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία. Έχουμε την επικύρωση από τις πρόσφατες εκλογές, για τον επόμενο στόχο: την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα και πάνω σε αυτό δουλεύουμε.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ