Συνελήφθησαν τέσσερις αστυνομικοί για βασανιστήρια σε κρατούμενο – Του φορούσαν κράνος για ώρες

συνελήφθησαν-τέσσερις-αστυνομικοί-γ-1391192

Σε τέσσερις συλλήψεις αστυνομικών για βασανιστήρια με θύμα κρατούμενο, προχώρησαν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας.

Όλα έγιναν χθες Σάββατο όταν τέσσερις αστυνομικοί (ένας αξιωματικός, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός) φέρονται να βασάνισαν κρατούμενο κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε χθες το πρωί για το συμβάν από την Ασφάλεια Πειραιά και από το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα.

Όπως προέκυψε, μία ημέρα νωρίτερα (την Παρασκευή) είχε γίνει μεταγωγή κρατουμένων, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και τελικό προορισμό την Αθήνα. Η μεταγωγή αφορούσε σε 12 κρατούμενους που μεταφέρονταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Το θύμα βασανισμού ήταν ένας από τους 12 κρατούμενους

Οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν βάλει χειροπέδες πισθάγκωνα στον κρατούμενο, στον οποίο είχαν φορέσει και κράνος μοτοσυκλέτας. Παράλληλα δύο από τους αστυνομικούς τον χτύπησαν στο σώμα και στα πόδια, παρουσία του επικεφαλής της αστυνομικής συνοδείας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού επενέβη σωφρονιστικός υπάλληλος αγκαλιάζοντας τον κρατούμενο για να τον προστατέψει από τα χτυπήματα των αστυνομικών ζητώντας παράλληλα συνδρομή από συναδέλφους του.

Στη συνέχεια, αφού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αφαίρεσαν από τον κρατούμενο τη σκισμένη μπλούζα, διαπίστωσαν ότι φέρει μώλωπες και εκδορές στο σώμα και ότι οι παλάμες και τα χέρια του ήταν πρησμένα από την πίεση των χειροπέδων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αστυνομικοί ήθελαν να τον τιμωρήσουν και γι’ αυτό του φορούσαν κράνος κατά τη διάρκεια της πολύωρης μεταγωγής, ενώ δεν του παρείχαν νερό.

Οι συλληφθέντες αστυνομικοί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook