Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia – Συνεχίζεται η κατάσβεση του πλοίου

συνελήφθησαν-ο-πλοίαρχος-και-δύο-μηχα-1382628

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του πλοίου Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο φλέγεται από χθες κι ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς προκειμένου να μπορέσει η ΕΜΑΚ να μπει στο πλοίο για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων.

Συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πλοίαρχος αι οι δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Το πλοίο έχει προσδεθεί σε ρυμουλκά, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης.

Οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από την τρίωρη επιχείρηση διάσωσης των δύο αγνοουμένων, βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αναμένεται να  διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων, της κας Κοσκινάρη και του κ. Ηλιόπουλου, και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα εξετάσει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά, επίσης να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλ. τους ψαράδες που ήταν εκεί.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook