Συνελήφθη ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά fake news

συνελήφθη-ο-αντιεμβολιαστής-δικηγόρ-1319864

Συνελήφθη χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Ο δικηγόρος συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή, κατ’ εξακολούθηση». Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος σε βάρος του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida στην ασφάλεια Αττικής και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτάσει 10άδες καταγγελίες απο πολίτες που τον καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού αφέθηκε ελεύθερος έκανε live στο Facebook για να ενημερώσει για τα όσα έγιναν.

Γνωστός για τις αναρτήσεις του στα social media, ένας από τους γνωστότερους αντιεμβολιαστές-αρνητές που εκμεταλλεύτηκε τον καιρό της πανδημίας για να διασπείρει fake news στο Διαδίκτυο με συχνά -πέρα από αντιεπιστημονικές- και παραληρηματικές αναρτήσεις.

Παραληρηματικά και όσα έλεγε χθες το βράδυ στο live του εφόσον αφέθηκε ελεύθερος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι έκανε και ο ίδιος μήνυση στον εισαγγελέα πρωτοδικών για παράβαση καθήκοντος και ζήτησε να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Στις αναρτήσεις του συχνά αναφέρεται στα νοσοκομεία ως «κολαστήρια» και παρότι δικηγόρος κάνει στους γιατρούς υποδείξεις για το πότε και έαν πρέπει να διασωληνώσουν έναν ασθενή.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της άτυχης 51χρονης Πασχαλίνας στη Θεσσαλονική, η οποία κατέληξε μετά από μάχη με τον ιό, καθώς αφενός δεν είχε κάνει το εμβόλιο, αφετέρου αρνούνταν να διασωληνωθεί, καθοδηγούμενη και επηρεασμένη από τις ανεύθυνες αναρτήσεις και τα fake news αντιεμβολιαστών και αρνητών, όπως ο αρνητής, πρώην επόπτης Υγείας τον οποίο συμβουλευόταν για το αν θα διασωληνωθεί!

Ο Αντωνιάδης χθες, πριν συλληφθεί είχε κάνει μια σειρά ακόμη παραληρηματικών αναρτήσεων επιτιθέμενος στο διευθυντή της ΜΕΘ του Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, τον οποίο απειλούσε με μήνυση για το θάνατο της 51χρονης Πασχαλίνας! Στην ίδια ανάρτηση επιχειρούσε φυσικά να αποσείσει τόσο από πάνω του όσο και από τον πρώην επόπτη τυχόν ευθύνες για το θάνατο της άτυχης Πασχαλίνας.

«Καταθέτω μήνυση εναντίον σας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως δια παραλείψεως, και να πάτε τώρα στον εισαγγελέα, τον οποίο επικαλείστε κατά το δοκούν, να δώσετε εξηγήσεις. Να εξηγήσετε δηλαδή γιατί ενώ διασωληνώσατε την Πασχαλίνα χωρίς τη συναίνεσή της, την οποία αποδείχθηκε ότι δεν την είχατε ανάγκη, χωρίς τον εισαγγελέα τον οποίο

ουδέποτε ενοχλήσατε, δεν το κάνατε αμέσως μόλις διαπιστώσατε την ανάγκη για τη διασωλήνωση αυτή», γράφει ο Αντωνιάδης στην ανάρτησή του.

Με άλλα λόγια από τη μια τους εγκαλεί γιατί διασωλήνωσαν την ασθενή και από την άλλη γιατί δεν τη διασωλήνωσαν νωρίτερα!

Τραγικά παιχνίδια με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας 51 ετών που παρασύρθηκε από το κίνημα αρνητών και αντιεμβολιαστών και έχασε τη ζωή της.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook