Συνελήφθη 60χρονος μουσικός για παιδική πορνογραφία – Είχε υλικό από γυμνές φωτογραφίες 15χρονης

συνελήφθη-60χρονος-μουσικός-για-παιδικ-1279264

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 60χρονος συνταξιούχος μουσικός, ο οποίος παρενοχλούσε διαδικτυακά ένα 15χρονο κορίτσι από την Ιταλία και στην κατοχή του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση που κατέληξε σε σύλληψη για παιδική πορνογραφία άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 15χρονο κορίτσι από την Ιταλία ενημέρωσε τις εκεί αρχές κι εκείνες με τη σειρά τους τις ελληνικές. Ο συνταξιούχος μουσικός, την είχε προσεγγίσει χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ και εμφανιζόμενος ως συνομίλικός της.

Ο μουσικός αντάλλαζε με το 15χρονο κορίτσι (που πίστευε ότι μιλούσε με αγόρι της ηλικίας της) γυμνές φωτογραφίες.

Όταν όμως αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άρχισε έρευνα. Από τα ηλεκτρονικά του ίχνη, οι Έλληνες αστυνομικοί έφτασαν στον 60χρονο συνταξιούχο μουσικό. Και αυτό που βρήκαν, δεν το είχαν ξανασυναντήσει. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, την ποσότητα από αρχεία παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκαν στην κατοχή του μουσικού, δεν την έχουν ξανασυνταντήσει!

Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθη.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του συνταξιούχου μουσικού, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι, στους οποίους εντοπίστηκε πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο φοιτητής από τη Σπάρτη

Αυτή ήταν η μια από τις υποθέσεις με θύματα ανηλίκους που χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη δεύτερη εμπλέκεται φοιτητής από τη Σπάρτη, ο οποίος μιλούσε διαδικτυακά με δυο κορίτσια από τη Βρετανία, ένα 15χρονο κι ένα 17χρονο. Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής είχε προσεγγίσει τα δυο ανήλικα κορίτσια, πείθοντάς τα να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες.

Και όταν εκείνες θέλησαν να σταματήσουν, τις εκβίαζε πως αν δεν συνεχίσουν, θα έστελνε το υλικό που είχε ήδη στην κατοχή του στις οικογένειες, τους φίλους τους και θα τις ανέβασε και στο ίντερνετ!

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν επίσης τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι. Ωστόσο, δεν συνελήφθη γιατί από την αστυνομία κρίθηκε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook