Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη Τσίπρα στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ

συνέδριο-συριζα-νίκη-τσίπρα-στο-εσωκο-1423692

Σε εσωκομματικό μπρα ντε φερ εξελίχθηκε το διαδικαστικό ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα στηθούν οι κάλπες το Σάββατο επί της πρότασης Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου και την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Την εναλλακτική πρόταση της Ομπρέλας για εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο παρουσίασε ο Δημήτρης Βίτσας. Πρότεινε να στηθούν δυο κάλπες, η μία για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου, στην οποία οι σύνεδροι θα ψηφίσουν για το αν θέλουν εκλογή από τη βάση ή εκλογή από το συνέδριο. Και μια ακόμα αντίστοιχα χωριστή κάλπη για την Κεντρική Επιτροπή με τα ίδια ζητούμενα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας τον λόγο, υποστήριξε πως έχει νόημα το «σπάσιμο» των δυο προτάσεων γιατί μπορεί κάποιος να είναι σύμφωνος με την εκλογή προέδρου από τα μέλη ωστόσο να θέλει την εκλογή της κεντρικής επιτροπής από το συνέδριο.

Κατόπιν, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Τζανακόπουλος πήρε τον λόγο, τονίζοντας πως η πρόταση Τσίπρα έχει ενιαίο πολιτικό σκεπτικό καθώς όπως είπε το μείζον είναι ο λόγος να δοθεί στα μέλη και άρα μια διάσπαση της πρότασης ισοδυναμεί με «διάσπαση του σκεπτικού» και «εκλογικό κόλπο».

Μετά από ψηφοφορία με ανάταση χειρός από το Σώμα της Ολομέλειας απορρίφθηκε η πρόταση που παρουσίασε ο Δημήτρης Βίτσας.

Έτσι, οι κάλπες που θα μπουν το Σάββατο είναι επί του πακέτου κάθε πρότασης. Δηλαδή της πρότασης Τσίπρα για εκλογή από τα μέλη και της πρότασης της Ομπρέλας για εκλογή από το Συνέδριο. Από το προεδρείο, η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως αύριο Σάββατο οι κάλπες ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook