Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

συνέδριο-συριζα-έκλεισαν-οι-κάλπες-ε-1424285
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έκλεισαν οι κάλπες στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου (16/4). Απά τις 12 το μεσημέρι, τέθηκαν από τη μια πλευρά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που θεμελιώνει δομικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος και, από την άλλη πλευρά, η αντιπρόταση της Ομπρέλας.

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, το κλίμα έδειχνε ότι η πρόταση Τσίπρα θα στηριχτεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, ενώ από το «κρας τεστ» θα καταγραφεί η δύναμη της Ομπρέλας.

Πλέον, σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση. Οι 5.700 σύνεδροι κλήθηκαν να επιλέξουν με την ψήφο τους μεταξύ των δυο προτάσεων:

Η πρώτη πρόταση είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα και η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απευθείας εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την βάση (από το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος).

Στον αντίποδα, η πρόταση που κατέθεσε η πλευρά της Ομπρέλας, της τάσης στην οποία συσπειρώνονται οι «53» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Βούτσης, Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Δ. Βίτσας κ.α) που πρότειναν η εκλογή τόσο του προέδρου όσο και των οργάνων να γίνεται από το Συνέδριο του κόμματος, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook