Συνεδρίασε στο Ρέθυμνο ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, συνεδρίασε δια ζώσης την Τετάρτη 1/7/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, σε μια κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού, από την πλευρά της νέας διοίκησης, προκειμένου να περάσει στην πράξη, η απόφαση της για ισχυρή παρουσία του «οργανισμού» σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία διεξήχθη στον απόηχο των πρόσφατων θετικών εξελίξεων για τον Ο.Α.Κ που αφορούν την τροπολογία με την οποία επιστρέφουν οι αρμοδιότητες που του είχαν αφαιρεθεί τα προηγούμενα χρόνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Άρης Παπαδογιάννης, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση στα μέλη του συμβουλίου, για τη νέα μορφή που λαμβάνει πλέον ο Ο.Α.Κ. αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που αποκτά συνολικά ο «οργανισμός».

Ο κ. Παπαδογιάννης, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τ’ αποτελέσματα των επαφών του προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα, στα υπουργεία Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού (Υφυπουργείο Αθλητισμού).

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε από την πλευρά του, στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για τον Ο.Α.Κ., μέσα από την δρομολογουμένη συνεργασία του «οργανισμού» με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης, ενώ αναλυτική ενημέρωση έγινε επίσης από τον ίδιο και για τις νέες προοπτικές που «ανοίγονται», στον τομέα των Αθλητικών Υποδομών.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, η πραγματοποίηση του πρώτου δια ζώσης Διοικητικού Συμβουλίου με αυξημένες ανάγκες χώρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία. Τρεις μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης του «οργανισμού» από την νέα διοίκηση, επιβεβαιώνεται ότι επανέρχεται η εμπιστοσύνη γενικότερα αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία αντικατοπτρίζεται σε προγραμματικές συμβάσεις και χρηματοδοτήσεις. Με την κατάργηση της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων, σηματοδοτείται παράλληλα η διάθεση περεταίρω ενίσχυσης του Οργανισμού, η οποία σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σχετικά με τον Ν.4674/20 για την δημιουργία Τεχνικών Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, μας δίνει πλέον σημαντικές δυνατότητες, σε πάρα πολλούς τομείς », ανέφερε μεταξύ άλλων στην διάρκεια της τοποθέτησης του, ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ., κ. Λευτέρης Κοπάσης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, συνεδρίασε σήμερα στο Ρέθυμνο. Ο «οργανισμός» ανήκει σε όλη την Κρήτη και αυτό το μήνυμα, το έχουμε κάνει σαφές, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση τα καθήκοντα μας. Η συνεδρίαση είχε υψηλό συμβολισμό, αντίστοιχα, το προσεχές χρονικό διάστημα, τέτοιες κινήσεις θα ακολουθήσουν και στην υπόλοιπη Κρήτη. Ο Ο.Α.Κ. επαναλαμβάνω, γίνεται ξανά αξιόπιστος, δυνατός και αυτοτελής.

Οι αρμοδιότητες που επιστρέφουν, μας δίνουν μεγάλες δυνατότητες και μας ανοίγουν σημαντικές προοπτικές. Προοπτικές σε πολλά και νέα επίπεδα, που «αγκαλιάζουν» ενιαία το νησί, και τοποθετούν με έντονο πλέον τρόπο, την Κρήτη στον Αναπτυξιακό χάρτη της χώρας. Όλοι μαζί, σίγουρα από εδώ και στο εξής, μπορούμε να πετύχουμε πολλά», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο, ο κ. Παπαδογιάννης.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν και μια σειρά από άλλα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, για τα οποία λήφθηκαν αποφάσεις, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ