Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Κρήτης – Πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Τσαλικάκι | Photos

συνεχίζουν-τον-αγώνα-τους-οι-αγρότες-τ-1375924

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, από αγρότες και κτηνοτρόφους που συσπειρώνονται στους Αγροτικούς Συλλόγους Αστερουσίων, Ηρακλείου και Τυμπακίου.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων και Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου.

Στο πλευρό του βρέθηκαν συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα που δίνει η αγροτιά διεκδικώντας φτηνό ρεύμα για όλο το λαό.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τη διεύθυνση όπου παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα μας. Αναφέροντάς ότι: «Μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν εμείς για να επιβιώσουμε διεκδικούμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, ενώ αυτό που εξήγγειλε είναι η κάλυψη του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021 και του 50% για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022, διάστημα που οι αρδευτικές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες, άρα λιγότερη και η κατανάλωση ρεύματος». Η διεύθυνση αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει.

Την στήριξή τους εξέφρασαν έμπρακτα ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Χουστουλάκης Μιχάλης, δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Συνεχίζουμε τη δράση μας. Οργανώνουμε νέες συσκέψεις σε χωριά του νομού. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα κινητοποίηση:

Σάββατο 12/02/2022 στον Κόμβο των Πεζών στις 10:00.

Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα που αυτή η στιγμή βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα.

Διεκδικούμε: Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής στα αγροτικά εφόδια και το αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις που αφορούν τους δασικούς χάρτες, εξόφληση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο που κλέβει το όνομα της τσικουδιάς από τους αμπελουργούς, άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook