Συνεχίζουν την Κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης οι φοιτητές και ζητούν από τους Χανιώτες την στήριξη στον αγώνα τους

συνεχίζουν-την-κατάληψη-του-πολυτεχν-946056

Το συντονιστικό της κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με επιστολή στο zarpanews.gr, αναφέρει τα προβλήματα του ιδρύματος ενώ καλεί και την τοπική κοινωνία των Χανίων να πάρει θέση στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Μετά από συνέλευση 754 ατόμων οι φοιτητές αποφάσισαν ότι δεν θα κάτσουν πλέον να ανέχονται την κοροϊδία και τα προβλήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης και ούτε θα ανεχτούν τα μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση.

Οι ήδη τέσσερις κινητοποιήσεις και η διήμερη κατάληψη που είχαν προηγηθεί της συνέλευσης στις 30/10 μοιάζουν αδιάφορες στα μέλη της συγκλήτου στο να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες των φοιτητών της. Ο ενιαίος σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης έχει κινητοποιηθεί και στην πόλη προσπαθώντας να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν τους φοιτητές και στην ίδια την Χανιώτικη κοινωνία.

Από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά αντικρίσαμε ένα από το σημαντικότερο πρόβλημα του Πολυτεχνείου , που παραμένει εδώ και χρόνια και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2021 άλυτο. Η διαμονή των φοιτητών στις εστίες.

Φέτος μετά από την ενημέρωση της πρυτανείας , ο αριθμός των φοιτητών που στεγάζονται αυτή την στιγμή στα δωμάτια των εστιών είναι 121, ενώ επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους 15 ακόμα δωμάτια. Όμως οι φοιτητές που δικαιούνται δωμάτιο στις εστίες του Πολυτεχνείου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ξεπερνάνε κατά πολύ τον αριθμό των δωματίων , που σημαίνει ότι πολλοί φοιτητές του ιδρύματος θα μείνουν «άστεγοι».

Την ίδια στιγμή το υπουργείο παιδείας με επιστολή σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα έχει ανοίξει κουβέντα γύρω από το αντιδραστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στο άμεσο μέλλον. Αυτό προβλέπει διαγραφές φοιτητών μετά τα ν+2 έτη φοίτησης(δηλαδή στον 8ο χρόνο για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου), αξιολόγηση των ιδρυμάτων για κρατική χρηματοδότηση και σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανέγερση εστιών με ενοίκια σε αυτές. Επιπλέον ήδη το υπουργείο έχει προβεί στην εξίσωση των πτυχίων ( σ.σ αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας) των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.

Με τις εξαγγελίες αυτών των μέτρων , τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει ένα γενικότερο πανελλαδικό κλίμα καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Ένα κλίμα που και ο Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης έχει μπει πόσο μάλλον μετά την πλήρη αδιαφορία της Πρυτανείας να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των φοιτητών της για τα ζητήματα μέριμνας και κατά κύριο λόγο για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών.

Ως Συντονιστικό Κατάληψης θέλουμε τα προβλήματα μας να μην παραμένουν στους τοίχους του Πολυτεχνείου αλλά να μεταφερθούν και στην τοπική κοινωνία. Καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τους τοπικούς φορείς , την περιφέρεια και την δημοτική αρχή , να πάρουν θέση γύρω από αυτά και ζητάμε από όλους τους Χανιώτες την στήριξη στον αγώνα μας.

Συντονιστικό Κατάληψης 3/11/19″

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook