Συνεχίζουν την απεργία οι εκπαιδευτικοί και στα Χανιά

Συνέχεια των κινητοποιήσεων τους με νέο συλλαλητήριο την Τρίτη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, εξαγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ κατά του νέου νομοσχεδίου που δρομολογεί η κυβέρνηση και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Συνεχίζουμε! Τρίτη 15/1 συλλαλητήριο 12:30 πλ. Αγοράς

Γενική Συνέλευση κλιμάκωσης Τετάρτη 16/1

Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι  μαζικοί διορισμοί τώρα!

Διορισμός όλων των αναπληρωτών με βάση προϋπηρεσία – πτυχίο!

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων που απέργησαν και διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά την Παρασκευή 11/1 και τη Δευτέρα 14/1, στα Χανιά, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας μαζικούς διορισμούς και την απόσυρση του νομοσχεδίου. .Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των μαχόμενων εκπαιδευτικών στην Αθήνα και την ασύστολη χρήση χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων (μεταξύ των οποίων και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ από χειροβομβίδα κρότου- λάμψης στο κεφάλι). Δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν! Συνεχίζουμε!

Η κυβέρνηση επέλεξε, δύο μόλις μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, να δημοσιοποιήσει το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων στην εκπαίδευση, που δεν είναι άλλο από το προσοντολόγιο! Κυβέρνηση και υπουργείο, ακλουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία. Πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πολλούς μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, για μια θέση ελαστικής εργασίας. Μετά τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, η ψήφιση του νομοσχεδίου μεταφέρεται για την Πέμπτη 17/1.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!

 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ!
 • Όχι στο προσοντολόγιο-Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία!
 • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους διορισμούς με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο λήψης πτυχίου.
 • Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
 • Πλήρη εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
 • Μείωση των μαθητών στα τμήματα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα: 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα.
 • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
 • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου.
 • Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς.

Πρόγραμμα δράσης

 • Την Τρίτη 15/1/2019 προκήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας (11:00 με 14:00) από την ΕΛΜΕ Χανίων και δίνουμε απεργιακό ραντεβού στις 12:30 Πλ. Αγοράς.
 • Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να ορίσει άμεσα Γ.Σ Προέδρων για να προχωρήσουμε σε συντονισμένες Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με βάση τις αποφάσεις των ΓΣ που θα πραγματοποιήσουν οι ΕΛΜΕ της χώρας.
 • Καλούμε σε Γενική συνέλευση την Τετάρτη 16/1/2019 στις 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (Αγορά), για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμά μας στη μόνιμη εργασία!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ