Συνεχίζουν οι νεροποντές στα ορεινά των Χανίων – Ποιες περιοχές θα πρέπει να προσέχουν

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έχει προκαλέσει ανησυχία και στα ορεινά της δυτικής Κρήτης, για ενδεχόμενα προβλήματα και ζημιές που ίσως εκδηλωθούν στις -ήδη επιβαρυμένες από τις κακοκαιρίες- περιοχές.

Στις περιοχές της ενδοχώρας των Χανίων, το ξημέρωμα της Τετάρτης ήλθε με νέα πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι βροχοπτώσεις έχουν ενταθεί και αναμένεται να συνεχιστούν έως το τελείωμα της ημέρας.

Μάλιστα, σε περιοχές άνω των 400 μέτρων υψόμετρο ρίχνει και χιονόνερο ανά διαστήματα, ενώ όλο αυτό έχει προκαλέσει το άνοιγμα νέων πηγών νερού, κάτι που προκαλεί έναν προβληματισμό για το τι θα προκαλέσουν.

Ο ποταμός Κερίτης που χτες έρεε φουσκωμένος (δείτε ΕΔΩ), σήμερα παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, χωρίς να εμπνέεται ανησυχία για τις προσωρινές υποδομές που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Τάσο Κουρουπάκη, τα φαινόμενα εξελίσσονται ομαλά και φαίνεται ότι θα περάσει το κύμα χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες, ωστόσο ιδίως στις ορεινές περιοχές, οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου σημειώνονται ζημιές, να επικοινωνούν με τις αρχές.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ