Συνεχίζονται οι προεκλογικές επισκέψεις του Παύλου Πολάκη | Photos

συνεχίζονται-οι-προεκλογικές-επισκέ-886527

Στο καλλιτεχνικό χωριό «ΒΕΡΕΚΥΝΘΟΣ» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ανάμεσα σε ανθρώπους της μικρής βιοτεχνίας, της χειροτεχνίας και της τέχνης. Με ζεστή και ζωντανή κουβέντα μαζί τους και σε κλίμα γνήσιας επικοινωνίας και συνεννόησης, τέθηκαν όλα τα προβλήματα ανοιχτά στο τραπέζι και ανταλλάχτηκαν γνώμες για τη λύση τους ! Τους ευχαριστούμε γιαυτό και για τα συμβολικά δώρα.

Στην συνέχεια το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης επισκέφτηκε το Τελωνείο Χανίων στη Σούδα, όπου εργαζόμενοι και Διοίκηση τον υποδέχτηκαν εγκάρδια και έκαναν ζωντανή πολιτική συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές.Εν τω μεταξύ, σημαντική ήταν η επίσκεψη του αν. Υπουργού Υγείας και Υποψήφιου Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη χτες στον Δημαρχείο Πλατανιά. Εκτός από τους εργαζόμενους στον Δήμο και την ΔΕΥΑΒΑ, που έτυχε να παρευρίσκονται εκεί για σύσκεψη εργασίας, ο Π. Πολάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΒΑ.

Με την ευκαιρία, τα δύο μέρη επισκόπησαν την πορεία μιας σειράς μελετών και έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία ο αν. Υπουργός είχε μεριμνήσει επισταμένα το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι…:

Υπογράφτηκαν την περασμένη Παρασκευή και βρίσκονται ήδη διαθέσιμα για τον Δήμο στην Περιφέρεια Κρήτης τα 33.207.000 € για την αποκατάσταση ζημιών των δημοτικών οδικών υποδομών και των συνοδών τεχνικών και υδραυλικών τους έργων από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα της 13ης & 14ης καθώς και των 24ης & 25ης Φεβρουαρίου 2019. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την έγκριση του ενός από τα δύο Τεχνικού Δελτίου που είχε κατατεθεί, ενώ εκκρεμεί και η έγκριση και του δεύτερου ύψους 25.544.000 € (συνολικά τα αιτηθέντα είναι 58.751.000 €).

Υπογράφτηκαν και εγκρίθηκαν δύο σημαντικά τμήματα για την ολοκλήρωση του φακέλου για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) του Δήμου Πλατανιά. Πρόκειται για τη μελέτη σκοπιμότητας καθώς και τον οργανισμό του ΠΠΙ, ενώ τώρα ο φάκελος είναι ήδη κατατεθειμένος από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης και προχωράμε προς την υλοποίηση.

Εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση (σε συνέχεια προηγούμενης) προς τη ΔΕΥΑΒΑ για έργα ύδρευσης και αποκατάστασης ζημιών ύψους 1.500.000 €. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ επισήμανε προς τον αν. Υπουργό Υγείας την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης για την αποχέτευση, ανάγκη που θα απασχολήσει την Κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές.

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το οποίο με κοινή ομολογία είναι το πιο αποδοτικό πρόγραμμα που έχει τρέξει ποτέ στη χώρα για την ουσιαστική ενίσχυση των Δήμων και το οποίο ξεπέρασε ακόμα και εκείνη την αρχική πρόταση της ΚΕΔΕ για έργα μέσω ΕΣΠΑ ύψους 2 δις €. Σε αντίθεση με τις δυσκολίες που δημιουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια τα έργα μέσω ΕΣΠΑ, με τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ οι ΟΤΑ πλέον μπόρεσαν και ενέταξαν μια σειρά έργων στους διάφορους άξονες του προγράμματος, όπως κτιριακές υποδομές, επανάχρηση υποδομών, ύδρευση, αποχέτευση (το ύψος για αυτά ανήλθε για τον Δήμο Πλατανιά στα 13.000.000 €), έργα αγροτικής οδοποιίας για πρώτη φορά (ύψους 1.100.000 € για τον Δήμο Πλατανιά), έργα για την ποιότητα ζωής όπως δημοτικές παιδικές χαρές, έργα αναβάθμισης του μηχανοτεχνικού εξοπλισμού του Δήμου κ.α. Γενικά η σημαντικότητα των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ1 και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ2 κρίνεται μεγάλη ως αναπτυξιακό εργαλείο για τους Δήμους και μάλιστα με διαδικασίες μη ταυτόσημες με εκείνες του ΕΣΠΑ.Στο σημείο αυτό ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι το επόμενο ελπιδοφόρο βήμα για τους Δήμους όλης της χώρας, θα είναι να τους δοθεί η απευθείας θεσμική δυνατότητα να αδειοδοτούν τα έργα από μόνοι τους, δυνατότητα που θα τεθεί επί τάπητος στη δεύτερη 4ετία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αν ο λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σ’ αυτήν.

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από μια σειρά άλλων έργων στα όρια του Δήμου Πλατανιά, μικρών και μεγάλων, άλλων που βάλτωναν για χρόνια και άλλων που προέκυψαν από νέους σχεδιασμούς ή ακόμα και από τις ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή, που η υλοποίησή τους μπορεί να σημάνει ένα συνολικό restart ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των υποδομών για τα επόμενα 30 χρόνια.

Το παράδειγμα του λιμενικού έργου στο λιμάνι του Κολυμβαρίου είναι μια εμβληματική τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για ένα έργο που βάλτωνε επί 20 χρόνια σε ένα λιμάνι που στην ουσία ήταν παράνομο μέχρι τώρα. Στο έργο αυτό, ο Δήμος συνεργάστηκε αρμονικά με το Λιμενικό Ταμείο και χρηματοδότησε τις περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ενέταξε το έργο στο σχετικό πρόγραμμα Αλιείας. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών είναι το σημαντικό αυτό έργο να αρχίσει να υλοποιείται εντός των επομένων εβδομάδων.

έλος, σε κλίμα φιλικό και συνεργατικό ανανεώθηκε το ραντεβού για περισσότερες θετικές παρεμβάσεις στην περιοχή, αμέσως μετά τις εκλογές και την ανανέωση της εμπιστοσύνης που θα δείξει ο λαός στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook