Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στα Χανιά – Στο «χορό» των Ρίχτερ τα ξημερώματα

συνεχίζονται-οι-μετασεισμοί-στα-χανι-964755

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα νότια του νομού Χανίων και το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τα ξημερώματα της Κυριακής ένιωσαν πάλι τον Εγκέλαδο.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05.41 τα ξημερώματα της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 31 χλμ. νοτιοδυτικά των Σφακίων και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5,5 χιλιόμετρα.

Η μετασεισμική ακολουθία πάντως φαίνεται πως συνεχίζεται, καθώς λίγη ώρα αργότερα, ένας ακόμη σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, με ένταση 3,2 Ρίχτερ στην ίδια θαλάσσια περιοχή 31 χλμ νοτιοδυτικά των Σφακίων με το εστιακό βάθος του να υπολογίζεται στα 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.Πάντως σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος στο zarpanews.gr, η περιοχή βρίσκεται σε κάποιου είδους σεισμική διέγερση και χρειάζεται ιδιαίτερα στενή παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες (δείτε ΕΔΩ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook