Συνεχίζεται το θρίλερ με το «κατασκοπευτικό» μπαλόνι: Στο τραπέζι και η κατάρριψη από το Πεντάγωνο

συνεχίζεται-το-θρίλερ-με-το-κατασκοπ-1622121

Το κινεζικό μπαλόνι που βρίσκεται στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ άλλαξε πορεία και πετά προς τα ανατολικά, περίπου 60.000 πόδια πάνω από το κεντρικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Μάλιστα, όπως φαίνεται θα συνεχίσει να βρίσκεται στον αμερικανικό εναέριο χώρο για λίγες ημέρες ακόμη.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ αρνήθηκε να διευκρινίσει πού ακριβώς βρίσκεται το μπαλόνι, λέγοντας ότι δεν θέλει να μπει σε κύκλο ενημερώσεων «ώρα με την ώρα».

ΗΠΑ: Επιμένουν στην κατασκοπεία

Τόνισε ότι το μπαλόνι έχει ένα μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και κάτω από αυτό υπάρχει εξάρτημα παρακολούθησης.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι δεν ενέχει κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, πως όσοι θέλουν μπορούν να κοιτούν ψηλά στον ουρανό και ότι το Πεντάγωνο δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το μπαλόνι φέρει πυρηνικό ή ραδιενεργό υλικό.

Αν και το Πεκίνο ζήτησε συγγνώμη από τις ΗΠΑ, μιλώντας για «μη στρατιωτικό» αερόπλοιο που παρασύρθηκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο αφού παρεξέκλινε της προβλεπόμενης πορείας του, το συμβάν πυροδότησε έντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αναβάλλει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Κίνα.

Ερωτηθείς για την κινεζική μεταμέλεια, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε: «Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει χθες ότι παρακολουθεί το κινεζικό μπαλόνι, που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνοντας, όμως, ότι δεν αποτελεί «απειλή».

Μπορεί να καταρριφθεί το μπαλόνι;

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στρατιωτικά ηγετικά στελέχη εξέτασαν το ενδεχόμενο να το καταρρίψουν πάνω από τη Μοντάνα την Τετάρτη, αλλά τελικά συνέστησαν στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μην προχωρήσουν με αυτή την επιλογή, λόγω του κινδύνου ασφαλείας από τα συντρίμμια.

Ωστόσο στη σημερινή ενημέρωση ο Ράιντερ ανέφερε ότι το Πεντάγωνο επανεξετάζει τις επιλογές του.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook