Συνεχίζεται το δράμα στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας – Πέθανε μωρό ενός έτους από τη Συρία

συνεχίζεται-το-δράμα-στα-σύνορα-λευκο-1320463

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το πού θα στεγάσει τους μετανάστες

Οι σκηνές δράματος συνεχίζονται στα σύνορα Λευκορωσία-Πολωνίας, με μια νέα ανθρωπιστική κρίση να απασχολεί την Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Λουκασένκο προχώρησε στην εκκένωση προσφυγικών καταυλισμών, με την τύχη τους να είναι αβέβαιη και τη Γηραιά Ήπειρο να κρατά «μικρό καλάθι». Ο κατάλογος των θυμάτων, όμως, από τις κακές συνθήκες στα σύνορα μεγαλώνει.

Ένα μωρό ενός έτους από τη Συρία πέθανε στο δάσος κοντά στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Πολωνικό Κέντρο Διεθνούς Βοήθειας (Polish Center for International Aid).

Η ΜΚΟ ενημερώθηκε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο δάσος χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Όπως αποδείχθηκε στο σημείο βρίσκονταν τρία άτομα – ένας νεαρός άνδρας και ένα ζευγάρι – που χρειάζονταν ιατρική βοήθεια και βρίσκονταν στο δάσος για ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, ο νεαρός άνδρας υπέφερε από πόνους στην κοιλιά. Υπέφερε από πείνα και ήταν αφυδατωμένος. Το ζευγάρι, με προέλευση από τη Συρία, έχρηζε βοήθειας. Ο άνδρας είχε εκδορές στο χέρι και η γυναίκα τραύμα από μαχαίρι στην κνήμη.

«Το ενός έτους παιδί τους πέθανε στο δάσος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Νωρίτερα σήμερα, η Άννα Μιχάλσκα, εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής, δήλωσε ότι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας που επιχείρησαν να περάσουν από τα σύνορα της Λευκορωσίας στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας νοσηλεύονται σε πολωνικά ιατρικά κέντρα.

Η οικογένεια αποτελούνταν από μια γυναίκα, έναν άνδρα και τρία παιδιά ηλικίας επτά, οκτώ και εννέα ετών. Σύμφωνα με τη Μιχάλσκα, η υγεία όλων των μελών της οικογένειας αυτή τη στιγμή είναι σε καλή κατάσταση.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook