Συνεχίζει τις δράσεις του ο Φιλοζωικός Σύλλογος – Στο 18ο δημοτικό σχολείο Χανίων η επίσκεψή του αυτή τη φορά

συνεχίζει-τις-δράσεις-του-ο-φιλοζωικό-1427333
Φωτογραφία: Η προστασία των ζώων, Χανιά/Chania animal protection

Η δράση και το έργο της Φιλοζωικής των Χανίων δε σταματά, αφού ολοένα βρίσκει ευκαιρίες για νέες περιπλανήσεις σε σχολεία του νομού, προκειμένου να εξασφαλίσει την σωστή πληροφόρηση των μαθητών για τα ζώα (δείτε εδώ κι εδώ).

Αυτή τη φορά, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές, την Πέμπτη 14 Απριλίου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η προστασία των ζώων, Χανιά» επισκέφτηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων για να παρουσιάσει το φιλοζωικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΦΠΟ «Κατοικίδια: Μέλη της οικογένειας».

Μαζί με αυτό, ο Σύλλογος μίλησε για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες ενός κηδεμόνα ζώου, για τα αδέσποτα/άστεγα ζώα, τις αιτίες δημιουργίας τους και το πως εμείς οι πολίτες μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά και για όλη τη ζωή γύρω μας και την υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τη ζωή όλων των πλασμάτων, ασχέτως είδους.

Σχεδόν όλα τα παιδιά της τάξης έχουν κατοικίδια, όπως ενημερώθηκαν, και μάλιστα τα περισσότερα είναι πρώην αδέσποτα που τα βρήκαν και τα υιοθέτησαν ως μέλη της οικογένειάς τους. Πολλά από τα παιδιά μαζί με την οικογένεια τους βοηθάνε αδέσποτα παρέχοντας τροφή και νερό.

Όπως διαπίστωσε η Φιλοζωική με μεγάλη της χαρά, όλα τα παιδιά γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχουν απέναντι στα κατοικίδιά τους, αλλά και το χρέος όλων μας απέναντι στα αδέσποτα που οι μόνοι υπεύθυνοι για την κατάστασή τους είναι οι ανεύθυνοι κηδεμόνες. Όπως επίσης, όλα τα παιδιά κατανοούν ότι η ζωή των υπόλοιπων ζώων είναι ανεκτίμητη και δεν έχουμε δικαίωμα να την καταπατούμε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος έδωσε πολλά συγχαρητήρια και στις δασκάλες, με τη βοήθεια των οποίων, τα παιδιά καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, στοιχείο απαραίτητο για μελλοντικούς υπεύθυνους και συναισθανόμενους πολίτες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook