Συναυλίες αφιερωμένες στους Beatles από μεγάλους μουσικούς – Denny Laine, Christopher Cross, Todd Rundgren

συναυλίες-αφιερωμένες-στους-beatles-από-μεγ-1405903

Mία σπουδαία παρέα από μεγάλους μουσικούς σχηματίστηκε και δίνει συναυλίες αφιερωμένες στους Beatles.

Πρόκειται για τον Denny Laine, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος των Moody Blues και των Wings μαζί με τον Paul και την Linda McCartney, ενώ για ένα φεγγάρι είχε περάσει και από τους Ginger Baker’s Air Force, τον πολύ γνωστό μας Christopher Cross με τις πολύ μεγάλες επιτυχίες του “Sailing”, “Arthur’s Theme” και “Ride Like the Wind”, τον Todd Rundgren και άλλους.

Οι εξαίρετοι αυτοί μουσικοί παίζουν τα δικά τους κομμάτια από τις μακρόχρονες καριέρες τους αλλά και τραγούδια των Beatles από τα άλμπουμς “Rubber Soul” και “Revolver”.

Ο Denny Laine ήταν πολύ φίλος με τους Beatles και ιδιαίτερα με τον Paul McCartney, μάλιστα παρά λίγο να γίνει μέλος τους. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 1963 οι Beatles είχαν κλείσει μία εμφάνιση στο Plaza Ballroom στο Dudley στα West Midlands. Εκεί άκουσαν το συγκρότημα Denny and the Diplomats, με αρχηγό και τραγουδιστή τον Denny Laine. Ξεκίνησαν να γίνονται συζητήσεις, ο Denny Laine είχε φθάσει πολύ κοντά στο να ενταχθεί στις τάξεις των Beatles, τελικά έγινε ιδρυτικό μέλος των Moody Blues. Οταν όμως οι Beatles διαλύθηκαν, ο Paul McCartney σχηματίζει τους Wings μαζί με τον Denny Laine!

Το 1980 είχα την χαρά να πάω στο σπίτι του Denny Laine. Μάλιστα ο άνθρωπος προκειμένου να μην ταλαιπωρηθώ πέρασε να με πάρει με το αυτοκίνητό του, μία απίστευτη κίτρινη Lamborghini.

Το ραντεβού μας είχε οριστεί έξω από τα studios του Shepperton, τα οποία είχαν ιδρυθεί το 1931 και ήσαν κάτι σαν το Hollywood για τον αγγλικό κινηματογράφο. Το 1978 στα Shepperton οι Who είχαν κινηματογραφήσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις τους για το ντοκυμαντέρ “The Kids Are Alright”. Εκείνες ήταν οι τελευταίες εμφανίσεις του ντράμερ Keith Moon πριν πεθάνει. Από το 2019 και μετά έχουν εισχωρήσει στα studios τόσο το Netflix όσο και η Amazon. Το σπίτι του Denny Laine ήταν εκεί κοντά. Με ξενάγησε σχεδόν σε όλο το σπίτι, μου έδειξε τις κιθάρες του, τα ατέλειωτα ρούχα, το τεράστιο μπιλιάρδο και την εξωτερική αλλά κλειστή με τεράστια κουκούλα πισίνα του, στον κήπο όπου και φάγαμε.

Ο Denny Laine έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy και έχει ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame.

Denny Laine Ιωσήφ Αβράμογλου
Ο Ιωσήφ Αβράμογλου και ο Denny Laine

Ο Denny Laine ως Beatle, λίγο Lennon και λίγο McCartney
Ο Denny Laine με τους Wings

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook