Συναυλία-αφιέρωμα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στον Μίκη Θεοδωράκη

συναυλία-αφιέρωμα-της-τε-χανίων-του-κκ-1583320

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 8.30μ.μ. στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία.

Αφήνει κληρονομιά το έπος της πάλης του λαού μας στον 20 ο αιώνα, που κι ο ίδιος συμμετείχε, χωνεμένο σε νότες, παρτιτούρες και αξεπέραστα λαϊκά άσματα.

Η λαϊκή πάλη, το ήθος και η πείρα της, δεν ήταν μόνο το οξυγόνο της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Αποτέλεσαν τα σπουδαία υλικά, με τα οποία κέντησε τη μουσική του. Σάρκα από τη σάρκα του, τον ανέδειξαν και τα ανέδειξε, μπολιάζοντάς τα με εκείνη την Τέχνη που ανυψώνει τον λαό.

Ακούμπησε στα χείλη και στις καρδιές του απλού λαϊκού κόσμου τους μεγάλους ποιητές μας. Γείωσε την ποίησή τους από τα υψίπεδα του λόγου στο καθημερινό τραπέζι. Άνοιξε νέους μουσικούς ορίζοντες, με νέες φόρμες, νέους ήχους, που παρά τον πρωτάκουστο κρότο τους, συγκίνησαν βαθιά τη λαϊκή ψυχή.

Το έργο του ήταν, είναι και θα είναι ζώσα δύναμη των μεγάλων αγώνων, για την απαλλαγή του λαού από την απειλή του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. Καύσιμη ύλη, σήμερα, της αναγκαίας ανυποχώρητης πάλης ενάντια στα επικίνδυνα, για τον λαό, ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στα μικρά και μεγάλα ζητήματα των λαϊκών μας αγώνων.

Το έργο του είναι εδώ, τέκνο του λαϊκού καημού και πόθου. Συνοδοιπόρος και μούσα της ταξικής πάλης μέχρι την τελική νίκη, για μια άλλη, ανώτερης μορφής κοινωνία, που η Μουσική θα βρει απάγκιο, για να στεριώσει πιο βαθιά και πιο πλατιά στις γειτονιές του κόσμου.

Στη συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, θα τραγουδήσει ο Τάσος Ψαλιδάκης. Στο πιάνο και συνολικά τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Σαλτάρης, ενώ στα μουσικά σύνολα θα συμμετέχουν η Ανθή Μανουσέλη και η Ελένη Ρεντινιώτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook