Συναντήθηκε και με την Φώφη Γεννηματά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σημασία έχει να μας δουν όλοι μια «γροθιά»»

συναντήθηκε-και-με-την-φώφη-γεννηματά-1079165

Την αποτροπή κάθε εκβιασμού από πλευράς Τουρκίας ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις στιγμές, καθώς η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα και προέτρεψε σε ενότητα, νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

«Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», κατέληξε.

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά ανέφερε:

«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο. Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει».

«Σημασία έχει να μας δουν όλοι μια «γροθιά»»

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκαν στην ανάγκη ανάγκη ενότητας στα κρίσιμα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Η συνάντησή τους, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς το τετ-α-τετ του κ. Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα διήρκησε πέραν του αναμενόμενου, γεγονός για το οποίο απολογήθηκε στην κυρία Γεννηματά.

«Σημασία έχει να μας δουν όλοι μια “γροθιά” κι αν μπορούσαν όχι ανά δύο άτομα. Αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός από εμάς, είναι κρίσιμες οι ώρες», είπε η κυρία Γεννηματά, με τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί στην ανάγκη ενότητας.

Νωρίτερα, η υποδοχή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν θερμή, αν και όπως ζήτησε η ίδια από… απόσταση. Η κυρία Γεννηματά μάλιστα δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημά της, καθώς όσοι βρίσκονταν στον χώρο φορούσαν μάσκες.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook