Συνάντηση Βασίλη Διγαλάκη με τον νέο προϊστάμενο της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

συνάντηση-βασίλη-διγαλάκη-με-τον-νέο-π-1511706

Συνάντηση με τον νέο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Παναγιώτη-Ιωάννη Αμπελά είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης. Ο κ. Διγαλάκης συνεχάρη και διά ζώσης τον κ. Αμπελά για την ανάληψη των καθηκόντων του και στη συνέχεια ενημερώθηκε για την προετοιμασία της Διεύθυνσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ίδρυση νέου Πειραματικού Γενικού Λυκείου στα Χανιά, με στόχο να λειτουργήσει τη σχολική περίοδο 2024-2025, ώστε να υποδεχθεί τους πρώτους εισαχθέντες του Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν από αυτό το  2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διγαλάκης είχε συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στις 31 Μαρτίου 2022 και την είχε ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με σκοπό την επέκταση του δικτύου των Πειραματικών Σχολείων στα Χανιά, μετά την ίδρυση και επιτυχή λειτουργία του 1ου Πειραματικού  Γυμνασίου Χανίων, ώστε να υπάρχει σύνδεση και συνέχεια μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Η Υπουργός είχε εκφράσει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων αναφορικά με το Πειραματικό Γυμνάσιο και είχε δηλώσει την υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο κ. Διγαλάκης, τονίζοντας ότι είναι θετική στην ίδρυση νέου Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Ο κ. Αμπελάς ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Διγαλάκη για το θέμα των δύο μαθητών της Γαύδου, οι οποίοι πρέπει να μετακινηθούν εκτός νησιού προκειμένου να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο. Ο κ. Διγαλάκης τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών και της οικογένειάς τους και δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα αύξησης της οικονομικής ενίσχυσης που ήδη προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, ο κ. Αμπελάς έθεσε στον κ. Διγαλάκη το θέμα της κάλυψης λειτουργικών κενών στις σχολικές μονάδες και του ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε να δίνεται προτεραιότητα κάλυψης των κενών όχι μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σε ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία, αλλά και στα δυσπρόσιτα σχολεία.

Ο κ. Διγαλάκης συμφώνησε ότι το θέμα της στελέχωσης των απομακρυσμένων σχολείων είναι πολύ σοβαρό, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά και να στηρίζει τις περιοχές και τους κατοίκους των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών, προκειμένου να μην εξαναγκάζονται σε εσωτερική μετανάστευση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook