Συνάντηση του Παναγιώτη Σημανδηράκη με θέμα την αξιοποίηση και τη διαχείριση των πολιτιστικών μνημείων του Δήμου Χανίων

συνάντηση-του-παναγιώτη-σημανδηράκη-1001551

Στο γραφείο του υποδέχθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου με συνεργάτες της, παρουσία στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Δόμησης και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιαννακάκης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Χαζιράκης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Ξανθουδάκης Γεώργιος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Τσουπάκης Μιχάλης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων και ενεργειών που αφορούν έργα και μελέτες   αναφορικά με την αξιοποίηση και τη διαχείριση των πολιτιστικών μνημείων του τόπου, σε συνέχεια της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, στο Δημαρχείο Χανίων στις 19/02/2020, με σκοπό την δρομολόγηση και επίλυση τους.

Επίσης, εκτεταμένη συζήτηση έγινε σχετικά με την υλοποίηση και εφαρμογή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Χανίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, που έχει ως σκοπό “την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση έργων με ένα συστηματικό τρόπο και με συναίνεση στις προτεραιότητες” όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει και η Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψη της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας ενώ όπως επισημάνθηκε ανάλογες συναντήσεις σχεδιάστηκαν να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα της πολιτιστικής διαχείρισης του Δήμου Χανίων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook