Συνάντηση – συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Χανίων

Συνάντηση με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων μαζί με αντιπροσωπία από τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων. Η συνάντηση έγινε με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης και το Διευθυντή του ΙΚΑ Ν.Χανίων και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο ελάχιστο προσωπικό που καλείται να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο όγκο ασφαλισμένων με απαρχαιωμένο και ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 17/6/2020 ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων μαζί με αντιπροσωπία από τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης και το Διευθυντή του ΙΚΑ Ν.Χανίων με σκοπό τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ.

Βασικό ζήτημα αποτέλεσε το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το παράρτημα του ΙΚΑ στο Νομό Χανίων , καθώς το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει καλείται να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο όγκο ασφαλισμένων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου αλλά και την υπέρμετρη προσπάθεια των εργαζομένων να καλύψουν τα κενά της έλλειψης προσωπικού.

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες για παραπάνω χέρια λόγω της κατάστασης του κορονοϊου αλλά και του περάσματος στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση αρκετών υποθέσεων των ασφαλισμένων αυξάνονται, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ καλούνται να δουλέψουν με απαρχαιωμένο και ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό(υπολογιστές,οθόνες,κλπ.) αλλά και χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων και του κόσμου που περιμένει να εξυπηρετηθεί δημιουργώντας ουρές στις οποίες δεν δύναται να τηρηθούν μέτρα προστασίας και υγιεινής και εκθέτοντας το προσωπικό που ανήκει σε ευπαθής ομάδες και δεν μπορεί να πάρει την άδεια ειδικού σκοπού λόγο της υποστελέχωσης αλλά και τον κόσμο που στοιβάζεται στις ουρές έξω από το κτήριο. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται την ατομική ευθύνη του καθενός αφήνει τις δημόσιες υπηρεσίες υποστελεχωμένες και τους εργαζόμενους τους εκτεθειμένους χωρίς σχέδιο για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί αλλά και μη επιλύοντας τα προβλήματα που προϋπήρχαν στην λειτουργία του παραρτήματος στο Νομό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δυτικής Κρήτης ΙΚΑ έχει ήδη αποστείλει ένα έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον ΕΦΚΑ χωρίς να έχει πάρει κάποια απάντηση που να λύνει το πρόβλημα τους, μόνο λόγια τα οποία δεν βοηθάνε την κατάσταση.

Τα Σωματεία στέκονται στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Δυτικής Κρήτης ΙΚΑ και απαιτούμαι να ληφθούν υπόψιν σοβαρά όλα τα αιτήματα των εργαζομένων που ήδη κάνουν υπέρογκες προσπάθειες για να μην αφήνουν τον κόσμο εκτεθειμένο και στην αναμονή.
Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την ατομική τους ευθύνη, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει την και δική της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ