Συνάντηση για τα προβλήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων

συνάντηση-για-τα-προβλήματα-των-εργαζ-1035106

Τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επισκέφθηκε εχθές το μεσημέρι το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εργαζομένων του Γ.Ν. Χανίων, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Βαρδή Γεωργακάκη, τον

Αντιπρόεδρο Ευτύχη Κοντορινάκη, τη Γραμματέα Εμμανουέλα Περράκη, την ταμία Σοφία

Γεωργουδάκη, τον έφορο Μανόλη Ψαράκη και τον Β΄ Αντιπρόεδρο, Πέτρο Κοντεζάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα

Μπορμπουδάκη και τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, θεμάτων που απασχολούν το Γ.Ν. Χανίων και τους εργαζόμενους, δηλώνοντας στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ότι «ο στόχος μας είναι κοινός για την προάσπιση του ΓΝ Χανίων και των εργαζομένων σε αυτό. Κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή θα μας βρίσκει σύμφωνους, ενώ θα εναντιωνόμαστε σε κάθε τι που θα βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επεσήμαναν τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού όλων των κλάδων, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των τελευταίων ετών, τονίζοντας ότι η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο πρόσωπο της οποίας εξέφρασαν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους, καλείται σήμερα να καλύψει με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Παράλληλα το Δ.Σ. έθεσε το θέμα ενδυνάμωσης της λειτουργίας σημαντικών κλινικών στο

μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της περιφερειακής ενότητας Χανίων, όπως της Νεογνολογικής, Νευροχειρουργικής και των εργαστηρίων Επεμβατικής Καρδιολογίας-Αιμοδυναμικού, Πυρηνικής Ιατρικής κ.α., καθώς αυτά παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε πολίτες και του όμορου νομού Ρεθύμνου.

Επίσης αναφέρθηκαν στο πάγιο αίτημα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για την ένταξη τους στα Β.Α.Ε., ενώ συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, ενίσχυσης του ξενοδοχειακού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου, φύλαξης, χρηματοδότησης και στελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα συντείνει στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και της διασφάλισης και ενδυνάμωσης των δημόσιων, δωρεάν, παρεχόμενων υπηρεσιών σε κάθε πολίτη.

Ακούγοντας προσεκτικά τα θέματα των εργαζομένων, τόσο η Διοικήτρια της 7 ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, όσο και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου δήλωσαν ότι «οι προσπάθειες της Διοίκησης για τη στελέχωση του ΓΝ Χανιών και όλων των νοσοκομείων και πρωτοβάθμιων δομών της Κρήτης, δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί πέρα των ήδη εγκεκριμένων θέσεων πρόσληψης επικουρικού και μόνιμου προσωπικού, με την ίδια συνέπεια και μεθοδικότητα εκ μέρους μας, σε στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, βούληση και του οποίου άλλωστε αποτελεί η οικοδόμηση ενός ισχυρού, δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης και ασφάλεια κάθε εργαζόμενος σε αυτό».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook