Συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για θέματα άρδευσης στον πρωτογενή τομέα

συνάντηση-στην-αποκεντρωμένη-διοίκη-1651013

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο με την Περιφέρεια Κρήτης, για το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της άρδευσης και χρήσης νερού στον πρωτογενή τομέα.

Συμμετείχαν η Γραμματέας Μαρία Κοζυράκη, η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Αγγελική Μαρτίνου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κώστας Φωτάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο φορέων για την αρδευτική περίοδο 2023, η οποία ξεκινάει την 1η Απριλίου, σχετικά με θέματα διαθεσιμότητας υδατικών πόρων για αγροτική χρήση καθώς και η διαδικασία της έκδοσης των αδειών χρήσης νερού από γεωτρήσεις και πηγάδια.

Οι διευθυντές των δύο υπηρεσιών συμφώνησαν και δεσμεύτηκαν από κοινού για τις προγραμματισμένες ενέργειες τους σε σχέση με την ευθύνη περιορισμού της σπατάλης νερού για το επόμενο διάστημα, έχοντας κατά νου την πιθανότητα διαμόρφωσης μίας αρκετά δύσκολης κατάστασης του υδατικού ισοζυγίου και για το επόμενο έτος.

Η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν εκτενώς τα θέματα των αδειών χρήσης νερού για την αγροτική παραγωγή, καταλήγοντας στις ενδεδειγμένες λύσεις για την υποβοήθηση της διαδικασίας, και των παλαιότερων και καινούργιων προγραμμάτων των Νέων Αγροτών ως βασικό μέτρο εφαρμογής της ευρωπαϊκής κοινής γεωργικής πολιτικής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook