Συνάντηση στελεχών του ΕΣΔΑΚ με τη Δημοτική Αρχή Σητείας

συνάντηση-στελεχών-του-εσδακ-με-τη-δημ-858207

Η εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του νέου Κυττάρου του ΧΥΤΑ Σητείας, αλλά και όλα τα ζητήματα για την διαχείριση των απορριμμάτων στη περιοχή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΕΣΔΑΚ με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ζερβάκη και Αντιδημάρχους κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Δήμο την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Επί τάπητος τέθηκαν από τα στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) τα έργα που υλοποιούνται αλλά και προγραμματίζονται για την περιοχή, προτάσσοντας την επικαιροποιημένη πρόταση για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Σητεία και την ένταξή της στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΣΔΑΚ κ. Νίκο Στυλιανίδη εφόσον το σημαντικό αυτό έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα βοηθήσει καταλυτικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μεγάλου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη παρουσία του αναδόχου στο χώρο κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ Σητείας, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν πρόσφατα με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και περιλαμβάνουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ, βελτίωση του δικτύου περισυλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων, βελτίωση των αντιπλημμυρικών υποδομών, οδό πρόσβασης σε συνέχεια της υφιστάμενης και τη βελτίωση του ΣΜΑΥ και της περίφραξης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας συμμετείχαν από πλευράς Δήμου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Μακρυνάκης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Πλατανάκη, το στέλεχος του Δήμου κ. Μανόλης Ψιλινάκης και από πλευράς ΕΣΔΑΚ,ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Στυλιανίδης, ο επιβλέπων μηχανικός κ. Μιχάλης Λασιθιωτάκης και το στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών κ. Μαρία Γερακιανάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook