Συνάντηση στα Χανιά για λύσεις στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης

συνάντηση-στα-χανιά-για-λύσεις-στην-υπ-1145943

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Διευθύνων

Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, κ. Γιάννης Κουράκης, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου και Τεχνικών

Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος

Φραγκιαδάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η δημιουργία παραρτημάτων της ΕΕΤΑΑ στην Κρήτη, σε Χανιά και Ηράκλειο, ώστε να συμβάλλουν στο μεγάλο κενό υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο σκέλος των τεχνικών υπηρεσιών.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Με χαρά υποδεχτήκαμε στο Δημαρχείο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ. Συζητήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο ο νέος σχεδιασμός που αποτελεί εργαλείο της Αυτοδιοίκησης μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, ώστε να προωθήσουμε μία σημαντική ανάγκη που έχουμε, στο κομμάτι των μελετών και της επίβλεψης των έργων.

Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε ότι η δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη, υλοποιείται με τη λειτουργία παραρτήματος της Εταιρείας στα Χανιά. Η σημαντική εξέλιξη που υπάρχει, είναι το ότι είμαστε σε διαδικασία να καθορίσουμε τον χώρο που θα λειτουργήσει το παράρτημα, το οποίο θα είναι ένας κόμβος επικοινωνίας των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας με το Υπουργείο και τους συναρμόδιους φορείς».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων εξέφρασε την

ικανοποίησή του για την υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών, ως προς τα

επόμενα βήματα που θα γίνουν με τη δημιουργία των παραρτημάτων στην Κρήτη: «Συγκεκριμένα, θα ανοιχτούν δύο υποστηρικτικά γραφεία της Εταιρείας στην Κρήτη, ένα στα Χανιά κι ένα στο Ηράκλειο, όπου οι υπάλληλοί τους θα συντονίσουν τους ιδιώτες μηχανικούς που θα βρεθούν από το μητρώο της ΕΕΤΑΑ, ώστε να συμβάλλουν στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στοχεύουμε τα παραρτήματα να λειτουργήσουν τουλάχιστον έως τον πρώτο μήνα του ερχόμενου έτους, για να προλάβουμε τη διαχείριση των μεγάλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που “τρέχουν” αυτήν την ώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπυρίδων.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης ανέφερε πως πρόκειται για «μία ενδιαφέρουσα συνεργασία με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να απορροφήσουν χρήματα μέσω μελετών, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει λόγω της υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ως ΠΕΔ Κρήτης, να υποστηρίζουμε τέτοιες ενέργειες, καθώς το αποτέλεσμα που φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες δοκιμάζονται ιδιαίτερα την περίοδο αυτή».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook