Συνάντηση Πολάκη με το Δ.Σ του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης για το νομοσχέδιο του χωροταξικού

συνάντηση-πολάκη-με-το-δ-σ-του-τεε-δυτικ-1101279

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από την πρ. Βουλευτή Βάλια Βαγιωνάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης στα Χανιά και συμμετείχε σε σύσκεψη-ενημέρωση με τον πρόεδρο κ. Σπύρο Σοφιανό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Κασιανή Τσιράκη.

Όπως σημειώνετυαι σε σχετική ανακοίνωση «το θέμα που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προς ψήφιση στην Βουλή. Ο κ. Σοφιανός ενημέρωσε αναλυτικά και τεκμηριωμένα για τις ενστάσεις του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης επί της φιλοσοφίας του νομοσχεδίου, γιατί υποδηλώνει την ασυνέπεια και ασυνέχεια του κράτους που επιχειρεί να αλλάξει την εκτός σχεδίου δόμηση, αφήνοντας μετέωρους όσους επένδυσαν μέχρι σήμερα με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία.

Το προς ψήφιση νομοσχέδιο μετατρέπει οικόπεδα σε χωράφια αφού κάθε μικρο-ιδιοκτήτης που έχει οικόπεδο εκτός σχεδίου πόλης, εμβαδού κάτω των τεσσάρων (4) στρεμμάτων θα δει την περιουσία του να απαξιώνεται. Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που προβάλλει το περιβαλλοντικό όφελος, στην ουσία προκαλεί ζημία γιατί δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγαλο-ιδιοκτήτες που έχουν την ευχέρεια να προβούν σε αγορές φτηνών και απαξιωμένων μη άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων για να τα συνενώσουν και να μπορέσουν στη συνέχεια να οικοδομήσουν σε διπλάσιο εμβαδόν απ’ ότι οι ανεξάρτητες μικρές ιδιοκτησίες.

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι με την υποτίμηση της μικρής ιδιοκτησίας ουσιαστικά επιχειρείται μια βίαιη αναδιανομή σε βάρος της μεσαίας τάξης, με τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την προοπτική της. Η συνέπειες αυτές δεν θα αφήσουν αλώβητες και τις τράπεζες, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε δανειοδοτήσεις για την δόμηση οικοπέδων που τώρα δεν θα μπορέσουν να δομηθούν.

Επειδή δε, τα προβλήματα που θα ανακύψουν αφορούν κυρίως στους τουριστικούς Νομούς της χώρας ο Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να ενημερώσει αναλυτικά τις αρμόδιες επιτροπές του κόμματος, προκειμένου να μπορέσουν στην Βουλή να προβάλλουν τεκμηριωμένα τις ενστάσεις επί των άρθρων του Νομοσχεδίου που προκαλούν ζημία σε επενδυτές και περιβάλλον.

Τέλος, Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι το γεγονός πως η παρούσα κυβέρνηση «μπλόκαρε» την διαδικασία για την δημιουργία δασικών χαρτών και Κτηματολογίου, που είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει τελματώσει την οικιστική ανάπτυξη. Σε συνδυασμό επίσης με την μεγάλη οικονομική ύφεση, καθιστά πλέον αδύνατη την απόκτηση στέγης για την μέση Ελληνική οικογένεια.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook