Συνάντηση Μπακογιάννη-Σημαντηράκη στο Δημαρχείο Αθηναίων | Photos

Συνάντηση στο Δημαρχειακό Μέγαρο Αθηναίων, είχαν ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο σύσκεψης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το προσφυγικό ζήτημα.

Παρουσία του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κ. Filiipo Grandi στη συζήτηση συμμετείχαν δέκα Δήμοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Χανίων. καταθέσαμε τις απόψεις αλλά και τους προβληματισμούς μας σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης.Όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευση του Δημάρχου Χανίων, “από τη μεριά μας, εκτός των άλλων, προτείναμε προς την Ύπατη Αρμοστεία, την διεύρυνση του προγράμματος “Εστία” που εφαρμόζεται ήδη και έχει θετικά αποτελέσματα. Μια διεύρυνση που δεν θα περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά να περιλαμβάνει και Δήμους από όλη την Ευρώπη. Από την αρχή έχουμε δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά είναι ένα Ευρωπαϊκό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ένα ανθρωπιστικό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τεχνοκρατικούς όρους, αλλά κυρίως με γενναίες πολιτικές αποφάσεις, που ξεπερνούν το χώρο ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανάγονται σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλιών, όπως η αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ, αλλά και η εφαρμογή προγράμματος μετεγκατάστασης σε επίπεδο Ευρώπης και όχι μόνο Ελλάδας”.Στη σύσκεψη μετείχε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Χανίων συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, ενώ το απόγευμα μετέβη στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει η βράβευση για τα ACCESS CITY AWARDS 2020, στα πλαίσια του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Μέρας Ατόμων με Αναπηρία, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Φραγκιαδάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικης Πολιτικής, προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας, Ελένη Ζερβουδάκη.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ