Συνάντηση Μπακογιάννη-Καλογερή: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στα Χανιά να παρουσιάσει τον ΒΟΑΚ»

συνάντηση-μπακογιάννη-καλογερή-ο-κυ-1175521

Από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα γίνει η πλήρης παρουσίαση του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά η Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο κατά την διάρκεια της συνάντησης της με τον Αντιπεριφεειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή.

Όπως είπε η κα Μπακογιάννη, θα έρθει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και θα παρουσιάσει ότι προβλέπει η τελική λύση του έργου, δηλαδή την χάραξη, την χρηματοδότηση, και όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Η τελική παρουσίαση του έργου θα γίνει από τα Χανιά και στόχος είναι αυτό να γίνει μέσα στο Φεβρουαρίου σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη.

Μάλιστα η βουλευτής Χανίων σημείωσε ότι χαρακτηριστικά ότι ο νέος ΒΟΑΚ θα πάει μέχρι το Καστέλι της Κισσσάμου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής είπε πως πρέπει πλέον να υπάρξει  ενδιάφέρον και για την παράκαμψη του Καστελίου, για το οποίο πρέπει να ωριμάσει η σχετική μελέτη.

Η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην Κρήτη όπου θα παρουσιάσει την τελική λύση του νέου ΒΟΑΚ, καθώς και για την σαφή πρόοδο της μελετητικής ωρίμανσης τόσο στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος, όσο και στο δρόμο σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Λιμάνι Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων.

Ο κ. Καλογερής με την σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις και σημείωσε την αναγκαιότητα να προχωρήσει με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και η ολοκλήρωση της Μελέτης Παράκαμψης Κισάμου, θέμα για το οποίο συμφωνήθηκε ότι είναι επείγον, καθώς και η ανάγκη να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τον ΟΑΚ.

Επίσης, συζητήθηκαν οι θετικές εξελίξεις στο θέμα εγκατάστασης ραντάρ προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Χανίων, καθώς και οι απαιτούμενες μηχανολογικές εγκαταστάσεις στον πύργο ελέγχου.

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό ζήτημα που δρομολογείται μελετητικά είναι τα Έργα αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού με την κατασκευή των Φραγμάτων Παπαδιανών και Σεμπρωνιώτη για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων μεγάλης απόδοσης, όπως η υψηλή ζώνη Πλατανιά και της Δυτικής Κισάμου. Η κ. Μπακογιάννη επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την γρήγορη ωρίμανση του έργου.

Ειδική αναφορά έγινε για τα εν εξελίξει έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων στον ΒΟΑΚ, καθώς και για το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και η κ. Μπακογιάννη το παρακολουθεί στενά σε κάθε βήμα του.

Τέλος, ο κ. Καλογερής και η κ. Δοξάκη ενημέρωσαν την κ. Μπακογιάννη για την πορεία του πολύ μεγάλου όγκου έργων που εκτελεί η Αντιπεριφέρεια Χανίων, κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες.

Ο κ. Καλογερής ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη και τόνισε πως η ουσιαστική συνεργασία τους έχει απτά αποτελέσματα στην επίσπευση των σημαντικών έργων και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν στον νομό Χανίων

Οι δηλώσεις της κας Μπακογιάννη:

Οι δηλώσεις του κ. Καλογερή:

Επίσης η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην πρόταση του Πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως είπε θα μπορεί να απλοποιεί το ταξίδι .

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook