Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο – Η ατζέντα

Στην Ουάσινγκτον θα μεταβεί στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Μεταξύ άλλων, οι δυο ηγέτες ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας.

Στο «τραπέζι» θα πέσουν επίσης οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι διμερείς σχέσεις απέναντι σε παγκόσμιες προκλήσεις, η κλιματική αλλαγή και η ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Οι δυο ηγέτες ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας.

Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ