Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας – Zήτησε πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πρωθυπουργός

συνάντηση-μητσοτάκη-με-τον-υπεξ-της-β-μ-1164299
Πλήρη, συνεπή και πιστή εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπογιάρ Οσμάνι, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.Επιτακτική ανάγκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Νωρίτερα ο κ. Οσμάνι είχε εκτενείς συνομιλίες με το Νίκο Δένδια, ενώ συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook