Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου: Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην γίνουν αγιασμοί και λειτουργίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι εκκλησίες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε τη Δευτέρα εκτάκτως συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα. Μεταξύ των μέτρων έχει απαγορευτεί και και ο αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ η θεία λειτουργία θα πρέπει να τελεστεί εντός των ιερών ναών, χωρίς την παρουσία πιστών.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ