Συνάντηση Μητσοτάκη – Διγαλάκη για σημαντικά ζητήματα των Χανίων | Photos

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης συζήτησε με τον Πρωθυπουργό σημαντικά ζητήματα των Χανίων, που αφορούν κυρίως την πορεία μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής, τη στήριξη του πρωτογενή τομέα καθώς και την πορεία υλοποίησης του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών.

Ο Χανιώτης Βουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων για τον τουρισμό της Δυτικής Κρήτης. Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αφίξεων στο Αεροδρόμιο Χανίων με τη δυνατότητα προγραμματισμού 33 περισσότερων πτήσεων εβδομαδιαίως φέτος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας («ραντάρ προσέγγισης») στο Αεροδρόμιο Χανίων, ενώ ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε στον Πρωθυπουργό την πρότασή του για την -υπό συγκεκριμένους όρους- παροχή κινήτρων στους αερομεταφορείς με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσθήκη νέων απευθείας συνδέσεων με το «Δασκαλογιάννης».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Διγαλάκης στις δύο εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, για τις οποίες ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν: πρώτον, την καθιέρωση της Κρήτης ως κυρίαρχου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη («Study in Crete») μέσω της συνεργασίας όλων των πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού για την κοινή προώθηση των προγραμμάτων τους και δεύτερον, τη δημιουργία ενός δικτύου Πρότυπων/Πειραματικών σχολείων στα Χανιά, μετά την επιτυχημένη λειτουργία του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ