Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος

συνάντηση-με-τον-αλέξη-τσίπρα-είχε-ο-μη-813744

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούμενη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννησων κ. Δημήτριο , Πρόεδρο, και τους Σεβ. Μητροπολίτες: Γαλλίας κ.Εμμανουηλ, Ανδριανουπολεως κ.Αμφιλόχιο και Κισάμου και Σέλινου κ.Αμφιλόχιο,  εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης, ως επίσης και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιδιακονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο και τον κ. Δημήτριο Μηλαθιανακη, Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας Κρήτης, Άρχοντα της Α.τ.Χ.Μ.Ε. συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια ενημερωσεως θεμάτων της επικαιρότητας που αφορούν την Εκκλησία.

Ο Σεβ. Μητροπολιτης Γερων Πριγκηποννησων κ. Δημήτριος μετέφερε προς τον κ. Πρωθυπουργό τις ευχες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαιου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας αναφέρθηκε εις τον λόγο της συναντήσεως, μεταφέροντας τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις ότι αφορά την προτεινόμενη αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος ως και την διαφωνία του Πατριαρχείου αναφορικώς με την αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος των Κληρικών, ευχαριστώντας τον κ. Πρωθυπουργό για την συμβολή του εις την προσπάθεια ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Ακολούθως ο κ. Τσιπρας  εξέφρασε την χαρά του για την ευκαιρία της συναντήσεως αυτής, αναφέρθηκε εις την αναγκαιότητα ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και σημείωσε πως από πλευράς της Πολιτείας υπάρχει η διάθεση εξεύρεσης  κοινά αποδεκτης  λύσης εις ότι αφορά το θέμα της μισθοδοσίας των Κληρικών και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισαμου και Σέλινου κ. Αμφιλοχιος μετέφερε τις θέσεις και απόψεις της Εκκλησίας Κρήτης επί των θεμάτων και σημείωσε πως το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών θα πρέπει να παραμείνει ως έχει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook