Συνάντηση Μανούσου Βολουδάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

συνάντηση-μανούσου-βολουδάκη-με-τον-υ-1064689

Θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες υγείας των Χανίων έθεσε κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Βουλουδάκης, τα βασικά ζητήματα που έθεσε στον Υπουργό Υγείας, ενόψει και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς  ήταν τα εξής:

«- Τα Χανιά χρειάζονται άμεσα περισσότερες Κινητές Μονάδες Υγείας ( ΚΟΜΥ), ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα σε όλη την έκταση του νομού ο έλεγχος για ενδεχόμενα νέα κρούσματα. Σήμερα στα Χανιά έχουμε μόνο μια τέτοια μονάδα. Ο Υπουργός μου ανέλυσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή στα Χανιά δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον αρκετοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες Π.Ε./Τ.Ε. στην σχετική προκήρυξη του ΕΟΔΥ. Προφανώς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πλέον προσληφθεί όλοι οι νοσηλευτές Π.Ε./Τ.Ε. που ενδιαφέρονται για αντίστοιχες θέσεις. Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, ο ΕΟΔΥ θα προκηρύξει άμεσα θέσεις βοηθών νοσηλευτών (Δ.Ε.), ώστε να στελεχωθούν πρόσθετες ΚΟΜΥ. Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ Κρήτης προβλέπει 8 ΚΟΜΥ για τα Χανιά.

– Τα Χανιά χρειάζονται επίσης άμεσα το μηχάνημα και τα αντιδραστήρια με τα οποία γίνονται τα τεστ του κορωνοϊού. Σήμερα τα δείγματα στέλνονται στο Ηράκλειο για έλεγχο, με αποτέλεσμα πολύωρη καθυστέρηση. Ο Υπουργός έχει εγκρίνει τη σχετική πίστωση. Η εκτίμηση της Διοικήτριας της ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη (με την οποία μίλησα στη συνέχεια) είναι ότι ο εξοπλισμός μπορεί να έχει παραδοθεί το φθινόπωρο. Θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για ταχύτερη παράδοση – θα παρακολουθούμε το ζήτημα.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook