Συνάντηση Καραγιάννη με Αρναουτάκη για ΒΟΑΚ: «Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο» – Τι είπε για την προσφυγή των κατοίκων του Αποκόρωνα για τη χάραξη

συνάντηση-καραγιάννη-με-αρναουτάκη-γ-1582720

Στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Χανιά. Τον υφυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και οι δυο άνδρες συζήτησαν μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, για την εξέλιξη των έργων υποδομής στην Κρήτη.

Ο υφυπουργός παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τον φάκελο με ολόκληρο τον σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, τονίζοντας οτι ελήφθησαν υποψη οι περισσότερες απο τις παρατηρήσεις που ειχε κάνει το Περιφερειακο Συμβουλιο.

«Μπήκαμε στη Β φάση του διαγωνισμού και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο του έργου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Καραγιάννης.

Σχετικά με την προσφυγή κατοίκων του Δήμου Αποκορώνου στο ΣτΕ για να αλλάξει η χάραξη, ο υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο δεν έχει ενημερωθεί. «Δεν έχουμε ενημερωθεί. Περιμένουμε να διαβάσουμε τις ενστάσεις για να απαντήσουμε.  Τα μεγάλα έργα υποδομής φέρνουν μια όχληση, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε το κοινό καλό. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Οι παρατηρήσεις έχουν γίνει στο μεγαλύτερο μέρος αποδεκτές», ενώ συμπλήρωσε πως από την πλευρά της Περιφέρειας, θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο επιμέρους θέματα ώστε να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook