Συνάντηση Αρναουτάκη-Θεοχάρη στην Περιφέρεια Κρήτης: Πως συνέδεσαν τον εμβολιασμό με τον τουρισμό

συνάντηση-αρναουτάκη-θεοχάρη-στην-πε-1255355

Η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στο νησί, εν μέσω πανδημίας, συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λάμπρος Βαμβακάς, Νίκος Συριγωνάκης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου και Γεωργία Μηλάκη, καθώς επίσης στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού.

Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη που συγκάλεσαν ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου είχαν προσκληθεί οι εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του «ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού αλλά και τους φορείς τουρισμού. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, τα προβλήματα που μας απασχολούν την φετινή τουριστική περίοδο. Η επικοινωνία όλων για τις εξελίξεις είναι σε εβδομαδιαία βάση, ενώ και η σημερινή συνάντηση με τους φορείς έλυσε αρκετά τρέχοντα θέματα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι με τη συνεργασία και τη συνέργεια βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν και επαναλαμβάνουμε ότι, ο εμβολιασμός όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μονόδρομος».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις δηλώσεις επεσήμανε, ότι, το Ηράκλειο είναι από τους κερδισμένους, σε αυτή τη μάχη που δίνουμε καθημερινά. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος και το εχέγγυο για να συνεχίσουμε να είμαστε καλά. Γιατί ο εμβολιασμός οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων, και τα κρούσματα είναι ο κύριος παράγοντας στη λήψη αποφάσεων. Σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ο τουρισμός είναι ο «γιατρός της οικονομίας». Τώρα θέλουμε έναν «γιατρό» να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία, έχει περάσει δύσκολα. Όλη η προσπάθεια στηρίζεται στη σκληρή δουλειά όλων μας, και είμαστε η μόνη χώρα, που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια, είναι το διαβατήριό μας. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπογράμμισε ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς εμβολιασμό. Από την επόμενη εβδομάδα η 7η ΥΠΕ με κινητή μονάδα ξεκινάει εμβολιασμούς σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης ανέφερε, ότι έγινε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού. «Η Κρήτη δεν χρειάζεται αποφάσεις τύπου Μυκόνου. Εάν χτυπηθεί η ναυαρχίδα του τουρισμού (Κρήτη) θα βουλιάξει ο στόλος όλος… και συμφώνησε μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βλατάκη επεσήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ότι, το μεγάλο στοίχημα είναι «να μην μας κλείσουν οι χώρες από όπου αντλούμε πελάτες». Αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας ο κ. Βλατάκης ανέφερε, ότι, η Κρήτη δεν έχει πρόβλημα και ότι υπάρχουν αρκετά δωμάτια στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook