Συνάντηση Αρναουτάκη με Μαμουλάκη: Συζητούν για ένα «μίνι σχέδιο Μάρσαλ» ανασυγκρότησης των σεισμόπληκτων περιοχών

συνάντηση-αρναουτάκη-με-μαμουλάκη-συ-1297104

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 11/10 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την ατζέντα της συνάντησης να είναι γεμάτη από τα πολλά και σοβαρά κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας.

«Η συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, όπως και με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι διαρκής, με στόχο την ανάδειξη σε κεντρικό επίπεδο και την ενίσχυση κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Το ζήτημα της επόμενης μέρας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, με τα πολλά προβλήματα να αναζητούν άμεσες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους κατοίκους και θα δώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση. Η δημιουργία ενός νέου, μίνι «σχεδίου Μάρσαλ» για την χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών θεωρείται αναγκαία και μπορεί να αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία θα ανοικοδομηθούν αυτές οι περιοχές.».

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ενέργειες, οι δράσεις και οι πολιτικές που απαιτούνται από την Πολιτεία έτσι ώστε να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να μην ερημώσουν ολόκληρα χωριά. Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης της ΝΔ, αποκλείονται οι Περιφέρειες της χώρας, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εξακολουθούν να βιώνουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, αλλά και για τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια που οδηγούν σε απόγνωση τα νοικοκυριά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook