Συναγερμός στο Αιγαίο: Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών με πυροβολισμούς

συναγερμός-στο-αιγαίο-καταδίωξη-εμπό-770712

Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης κατέληξε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και της FRONTEX, μετά από καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών, που προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στην Τουρκία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που επέβαιναν σε αεροσκάφη του Λιμενικού και της Frontex είχαν λάβει θέσεις ως ελεύθεροι σκοπευτές και πυροβολούσαν για να σταματήσουν φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος είχαν την πληροφορία ότι σπείρα θα προσπαθήσει να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών από την Αλβανία στην Τουρκία.

Ανάλογες πληροφορίες είχαν και οι τουρκικές Αρχές, οι οποίες έστησαν επιχείρηση για να ακινητοποιήσουν ένα φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες το οποίο προσπαθούσε να προσεγγίσει στα τουρκικά παράλια. Τουρκικές ακταιωροί άρχισαν να καταδιώκουν το σκάφος στα τουρκικά ύδατα, όμως ο χειριστής του φουσκωτού κατόρθωσε να αποφύγει τα πλοία των τουρκικών Αρχών και να φέρει το δικό του σκάφος στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια στελεχών της FRONTEX είχαν «στήσει» ανάλογη επιχείρηση για να «τσιμπήσουν» τους ναρκέμπορους.

Μόλις το φουσκωτό μπήκε στα χωρικά μας ύδατα, άρχισε η καταδίωξη του από 10 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ από αέρος τις κινήσεις του παρακολουθούσαν στενά 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο της FRONTEX, αλλά και 1 αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος.

Στα ελληνικά εναέρια μέσα επέβαιναν και ελεύθεροι σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι οποίοι στη διάρκεια της καταδίωξης πυροβολούσαν προς το φουσκωτό, με στόχο να ανακόψουν την πορεία του, πετυχαίνοντας και βγάζοντας εκτός λειτουργίας τη μηχανή του ή προκαλώντας του απώλεια αέρα τέτοια που θα το ανάγκαζε να σταματήσει ή τουλάχιστον να μειώσει την ταχύτητα του.

Τελικώς, το φουσκωτό ακινητοποιήθηκε νοτίως της Μυτιλήνης και οδηγείται, όπως και οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, στην Μυτιλήνη, προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι σε πρόσωπα και στο τυχόν φορτίο του σκάφους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook