Συναγερμός στην κυβέρνηση για Θεοφάνια και κίνδυνο «βραχυκυκλώματος» στο δημόσιο λόγω Όμικρον

συναγερμός-στην-κυβέρνηση-για-θεοφάν-1321724

Με δύο νέους πονοκεφάλους είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση, με φόντο την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον: Ο πρώτος αφορά το εξαιρετικά ορατό πλέον ενδεχόμενο – βεβαιότητα, τη χαρακτηρίζουν πολλοί – το αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε και θα κορυφώνεται η πανδημία, να υπάρξει πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού, λόγω εκτεταμένης νόσησης του πληθυσμού, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Και ο δεύτερος, πιο άμεσος, ο επικείμενος εορτασμός των Θεοφανίων, ο οποίος επίσης μπορεί να εξελιχθεί σε «βόμβα υπερμετάδοσης» του ιού, λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής που παραδοσιακά παρατηρείται σε ναούς, λιμάνια και παραλίες για τη ρίψη του Σταυρού.

Όπως αποκάλυψε χθες το iEidiseis, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε ήδη σε όλα τα υπουργεία έγγραφο, με το οποίο ζητεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, να αποστείλουν εφεδρικό πλάνο εργασιών, καθώς όπως τονίζεται, «η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιπτώσεις από τον κορoνοϊό, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπινους πόρους, θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τα προηγούμενα 24ωρα, ακόμα και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βόριδης είχε ανοικτή γραμμή τόσο με τους υπουργούς Υγείας Θάνο Πλεύρη και Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ακη Σκέρτσο, προκειμένου να υπάρξει ένας πρώτος συντονισμός για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν για να καλυφθούν τα δεδομένα κενά στο χώρο της υγείας (ήδη χθες έγινε γνωστό ότι νοσούν σχεδόν 100 γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ), των Σωμάτων Ασφαλείας, στα οποία τα στοιχεία δείχνουν ήδη σημαντικό αριθμό μολύνσεων αλλά και σε άλλους κρίσιμους τομείς του δημόσιου τομέα.

Εμπειρα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το επερχόμενο «βραχυκύκλωμα» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μοιραία θα φέρει πιο κοντά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, την οποία η κυβέρνηση σχεδίαζε να βάλει στο τραπέζι προς τα τέλη του μήνα. «Πολύ σύντομα οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία, θα καταστούν μεγαλύτερο πρόβλημα και από την ίδια την πορεία της πανδημίας» τονίζει στο iEidiseis κυβερνητικό στέλεχος.

Κατά την ίδια πηγή, με μαθηματική ακρίβεια, το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την επάνοδο στη μάχη όσων γιατρών και νοσηλευτών βρίσκονται σε αναστολή, καθώς παραμένουν ανεμβολίαστοι. Για να γίνει αυτό, όμως, απαράβατη προϋπόθεση είναι ο εμβολιασμός τους.

Μεγάλη αγωνία, όμως, επικρατεί τις τελευταίες ώρες και για τον επικείμενο εορτασμό των Θεοφανίων, που παραδοσιακά μαζεύεται πολύ κόσμος και στις εκκλησίες και στα λιμάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν θα πρέπει, έστω και την παραμονή, να ανακοινωθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου αφενός να μην υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης και αφετέρου να μην δοθεί χώρος στην αντιπολίτευση να ασκήσει νέα κριτική, για ατολμία της κυβέρνησης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook